Beste Mysterie Films op Netflix

star 7.2

The Maze Runner

2014

The Maze Runner

2014

star 7.2
The Maze Runner, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van James Dashner, speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht in een gemeenschap van jonge mannen.
star 6.5

Black Lotus

2023

Black Lotus

2023

star 6.5
Nadat zijn beste vriend omkwam tijdens een gezamenlijke missie zwierf special forces-officier Matteo Donner, kampend met schuldgevoel, de wereld rond. Terug in Amsterdam belandt hij tussen explosies, rondvliegende kogels en crashende auto's in een eenmansoorlog in de straten en op de grachten van de stad. Donner heeft daarbij maar één doel: het ontvoerde dochtertje van zijn gestorven vriend redden.
star 5.2

Svaniti nella notte

2024

Svaniti nella notte

2024

star 5.2
Een vader zit midden in een vechtscheiding en begint aan een gevaarlijke missie wanneer zijn kinderen verdwijnen uit hun afgelegen landhuis.
star 6.3

Mercy

2023

Mercy

2023

star 6.3
Een ex-militaire arts komt terecht in een dodelijke strijd om te overleven wanneer de Ierse maffia de controle over het ziekenhuis waar ze werkt overneemt. Wanneer haar zoon wordt gegijzeld, wordt ze gedwongen te vertrouwen op haar door de strijd geharde verleden en dodelijke vaardigheden nadat ze beseft dat er niemand meer is om de dag te redden behalve zij.
star 6.2

The Ritual

2017

The Ritual

2017

star 6.2
Nadat hun vriend is omgekomen tijdens een overval, komt een groep vrienden van de universiteit weer bij elkaar. Ze besluiten samen te gaan hiken door de Scandinavische bossen. Daar stuiten ze echter op een bedreigende aanwezigheid die hen achtervolgt.
star 6.1

Brightburn

2019

Brightburn

2019

star 6.1
Een man en vrouw kunnen hun kinderwens niet vervullen, maar vinden op een dag een baby. Ze noemen hem Brendan en voeden op hem. Jaren later wordt het duidelijk dat Brendan geen normale jongen is en over bovennatuurlijke krachten beschikt.
star 6.7

Smile

2022

Smile

2022

star 6.7
Psychiater Rose wordt geplaagd door iets waarvan zij vermoedt dat het bovennatuurlijk is. Na een bizar, traumatisch incident met een patiënt begint Rose onverklaarbare en angstaanjagende fenomenen te ervaren die alleen zij kan zien. Op zoek naar antwoorden wordt ze steeds meer achterdochtig vanwege haar eigen geest die zich tegen haar lijkt te keren. Rose wordt er steeds meer van overtuigd dat ze wordt achtervolgd door een kracht die niet alleen bovennatuurlijk is, maar ook kwaadaardig.
star 7.2

Midsommar

2019

Midsommar

2019

star 7.2
Dani trekt met haar vriend Christian naar een afgelegen dorp in Zweden. Tijdens hun verblijf komen ze tot de ontdekking dat de bewoners deelnemen aan een reeks bizarre en seizoensgebonden tradities. De recente overlijdens van de ouders van één van de twee protagonisten werpen een donker schaduw op de gebeurtenissen en zorgen voor een duister voorgevoel bij hun kind.
star 7.4

Saw

2004

Saw

2004

star 7.4
Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer.
star 7.6

Get Out

2017

Get Out

2017

star 7.6
Chris, een Afro-Amerikaanse jongen, reist met zijn blanke vriendin Rose naar het zuidelijk gelegen landgoed van haar familie om kennis te maken met haar ouders Missy en Dean. Hij doet een serie vreemde ontdekkingen en komt er achter dat er een duistere reden is waarom hij uitgenodigd werd.
star 6.6

Thanksgiving

2023

Thanksgiving

2023

star 6.6
Nadat rellen tijdens Black Friday uitlopen op een tragedie, slaat een mysterieuze, door Thanksgiving geïnspireerde moordenaar toe in Plymouth, Massachussetts, waar deze beruchte feestdag ontstaan is.
star 7.6

Arrival

2016

Arrival

2016

star 7.6
Nadat buitenaardse wezens op de aarde landen, wordt een taalkundige gerekruteerd door de Amerikaanse overheid om de bedoelingen van de wezens te ontcijferen. Terwijl ze de taal van de wezens begint te begrijpen, krijgt ze te maken met een aantal flashbacks.

Glass Onion: A Knives Out Mystery

2022

star 7.1
De wereldberoemde detective Benoit Blanc reist naar Griekenland om een mysterie te ontrafelen waarbij een miljardair en zijn bonte vriendengroep zijn betrokken.
star 5.6

Deep Fear

2023

Deep Fear

2023

star 5.6
Naomi is een ervaren zeilster die op reis is door het Caribisch gebied om haar vriendje Jackson te ontmoeten. Ze schiet een zinkend schip te hulp met drie overlevenden. Het blijken drugssmokkelaars te zijn die Naomi dwingen om in het wrak te duiken en 850 kilo aan cocaïne terug te halen. Tot overmaat van ramp wordt het plan gedwarsboomd door razende, mens-etende tijgerhaaien die op het wrak zijn afgekomen.
star 7.8

Knives Out

2019

Knives Out

2019

star 7.8
Na de dood van misdaadromanschrijver Harlan Thrombey, vlak na zijn 85e verjaardag, wordt op mysterieuze wijze de gerenommeerde detective Benoit Blanc ingeschakeld om de waarheid boven tafel te krijgen. Van Harlans disfunctionele familie tot zijn toegewijde personeel, iedereen is een verdachte.
star 5.7

Urban Legend

1998

Urban Legend

1998

star 5.7
Natalie en haar vrienden volgen colleges folklore van Dr. Wexler. Wexler vertelt over verschillende 'urban legends', waaronder die van een psychotische professor, die 25 jaar geleden op de universiteit zes studenten vermoordde. Nadat haar vroegere vriendin onthoofd teruggevonden wordt, vermoedt Natalie als eerste dat er een moordenaar op de campus rondloopt.
star 6.8

Now You See Me 2

2016

Now You See Me 2

2016

star 6.8
Het verhaal speelt zich precies één jaar na “Now You See Me” af. 'The Four Horsemen' zijn erg succesvol, nadat ze de FBI destijds op een spectaculaire manier te slim af waren en hierdoor veel sympathie bij het publiek gewonnen hebben.

Leave the World Behind

2023

star 6.5
Het familie-uitje naar een luxueus huurhuis neemt een onheilspellende wending wanneer een cyberaanval al hun apparaten uitschakelt en twee vreemden aan de deur verschijnen.
star 6.7

Reptile

2023

Reptile

2023

star 6.7
Na de brute moord op een jonge makelaar probeert een geharde detective de waarheid te achterhalen in een zaak waarin niets is wat het lijkt, en ontmantelt daarmee de illusies in zijn eigen leven.
star 6.5

8MM

1999

8MM

1999

star 6.5
De privé-detective Tom Welles wordt door een rijke vrouw ingehuurd wiens echtgenoot onlangs is overleden. Zij heeft een stuk film gevonden in een kluis waarop te zien is hoe een meisje wreed vermoord wordt: een snuff-movie.

keyboard_arrow_up