Beste Mysterie Films op Netflix

star 5.8

Deep Fear

2023

Deep Fear

2023

star 5.8
Naomi is een ervaren zeilster die op reis is door het Caribisch gebied om haar vriendje Jackson te ontmoeten. Ze schiet een zinkend schip te hulp met drie overlevenden. Het blijken drugssmokkelaars te zijn die Naomi dwingen om in het wrak te duiken en 850 kilo aan cocaïne terug te halen. Tot overmaat van ramp wordt het plan gedwarsboomd door razende, mens-etende tijgerhaaien die op het wrak zijn afgekomen.

Glass Onion: A Knives Out Mystery

2022

star 7.1
De wereldberoemde detective Benoit Blanc gaat naar Griekenland om de lagen van een mysterie rond een tech miljardair en zijn eclectische vriendengroep af te pellen.

Leave the World Behind

2023

star 6.5
Het familie-uitje naar een luxueus huurhuis neemt een onheilspellende wending wanneer een cyberaanval al hun apparaten uitschakelt en twee vreemden aan de deur verschijnen.

Insidious: The Red Door

2023

star 6.7
Om voorgoed van hun demonen af te komen moeten Josh en de inmiddels studerende Dalton dieper dan ooit Het Verder in. Daar worden ze geconfronteerd met het duistere verleden van hun familie en een reeks nieuwe, nog ergere verschrikkingen die achter de rode deur schuilen.
star 7.9

Gone Girl

2014

Gone Girl

2014

star 7.9
Nick en Amy Dunne staan op het punt om hun vijfde huwelijksjaar te vieren. De avond vóór hun jubileum begint Nick echter enige twijfels te krijgen over de stabiliteit van zijn huwelijk en gaat hij op bezoek bij zijn tweelingzus Margo voor advies.
star 6.7

Smile

2022

Smile

2022

star 6.7
Psychiater Rose wordt geplaagd door iets waarvan zij vermoedt dat het bovennatuurlijk is. Na een bizar, traumatisch incident met een patiënt begint Rose onverklaarbare en angstaanjagende fenomenen te ervaren die alleen zij kan zien. Op zoek naar antwoorden wordt ze steeds meer achterdochtig vanwege haar eigen geest die zich tegen haar lijkt te keren. Rose wordt er steeds meer van overtuigd dat ze wordt achtervolgd door een kracht die niet alleen bovennatuurlijk is, maar ook kwaadaardig.
star 6.1

Alien: Covenant

2017

Alien: Covenant

2017

star 6.1
De bemanning van het kolonieschip Covenant is op weg naar een verre planeet aan de andere kant van de Melkweg. Ze ontdekken daar, wat zij denken, een onbekend paradijs, maar wat eigenlijk een duistere gevaarlijke wereld is. De enige bewoner blijkt de 'synthetische' David (Michael Fassbender) te zijn, een overlevende van de gedoemde Prometheus expeditie.

Insidious: The Last Key

2018

star 6.3
De film speelt zich af na de gebeurtenissen uit 'Insidious: Chapter 3'. Nadat Elise Rainier de familie Brenner heeft geholpen begint ze samen met Specs en Tucker een eigen bedrijf met de naam "Spectral Sightings".
star 6.9

Wifelike

2022

Wifelike

2022

star 6.9
In de nabije toekomst jaagt de rouwende detective William op criminelen die kunstmatige mensen verhandelen op de zwarte markt. Een ondergronds verzet tracht een einde te maken aan de uitbuiting van kunstmatige intelligentie. Ze infiltreren William door de programmering van zijn metgezel Meredith te saboteren, zodat ze zich begint te gedragen als Williams overleden vrouw. Meredith begint haar realiteit in twijfel te trekken wanneer herinneringen aan een vorig leven beginnen op te duiken in een wereld waar niets is wat het lijkt.
star 7.8

Knives Out

2019

Knives Out

2019

star 7.8
Na de dood van misdaadromanschrijver Harlan Thrombey, vlak na zijn 85e verjaardag, wordt op mysterieuze wijze de gerenommeerde detective Benoit Blanc ingeschakeld om de waarheid boven tafel te krijgen. Van Harlans disfunctionele familie tot zijn toegewijde personeel, iedereen is een verdachte.
star 6.7

Scream

2022

Scream

2022

star 6.7
Vijfentwintig jaar nadat een reeks brute moorden het rustige stadje Woodsboro schokte, heeft een nieuwe moordenaar het Ghostface-masker opgezet en begint hij zich op een groep tieners te richten om geheimen uit het dodelijke verleden van de stad te doen herleven.

Along With the Gods: The Two Worlds

2017

star 8.1
Ja Hong is een doodnormale man die sterft. Kang Rim ("De Engel des Doods") is degene die Ja Hong vergezelt naar het hiernamaals. Hij krijgt de opdracht binnen 49 dagen 7 proeven te volbrengen.
star 7.2

Midsommar

2019

Midsommar

2019

star 7.2
Dani trekt met haar vriend Christian naar een afgelegen dorp in Zweden. Tijdens hun verblijf komen ze tot de ontdekking dat de bewoners deelnemen aan een reeks bizarre en seizoensgebonden tradities. De recente overlijdens van de ouders van één van de twee protagonisten werpen een donker schaduw op de gebeurtenissen en zorgen voor een duister voorgevoel bij hun kind.
star 7.8

Paprika

2006

Paprika

2006

star 7.8
Atsuko Chiba is een psychiatrice die geavanceerde technologie hanteert om het brein van haar patiënten te doorgronden. Ze leidt een dubbelleven als Paprika, een high-tech detective die dezelfde technologie gebruikt om te achterhalen wat er in de gedachten omgaat van de mensen die ze zoekt. Wanneer de technologie echter gestolen wordt moet Paprika er snel achteraan, aangezien de hele stad in een golf van psychologische instabiliteit verkeert.
star 6.2

Jigsaw

2017

Jigsaw

2017

star 6.2
Overal in de stad worden lijken gevonden, elk op gruwelijke wijze overleden. Al het onderzoek wijst op slechts een mogelijke dader: John Kramer. Dat terwijl die toch echt dood zou moeten zijn...
star 7.4

Enola Holmes 2

2022

Enola Holmes 2

2022

star 7.4
Enola neemt haar eerste officiële zaak als detective aan, maar om het mysterie van een vermist meisje op te lossen heeft ze hulp nodig van vrienden en van broer Sherlock.
star 6.8

Now You See Me 2

2016

Now You See Me 2

2016

star 6.8
Het verhaal speelt zich precies één jaar na “Now You See Me” af. 'The Four Horsemen' zijn erg succesvol, nadat ze de FBI destijds op een spectaculaire manier te slim af waren en hierdoor veel sympathie bij het publiek gewonnen hebben.

Spiral: From the Book of Saw

2021

star 6
Zeke en William zijn rechercheurs die samen onderzoek doen naar een reeks gruwelijke misdaden. Ook Marcus, de vader van Zeke, wordt op de zaak gezet. De moordenaar blijkt het gemunt te hebben op de politie. Gaandeweg wordt duidelijk dat de zaak te maken heeft met Jigsaw en dat het werk van laatstgenoemde wordt voortgezet.
star 6.4

Life

2017

Life

2017

star 6.4
Zes leden van het International Space Station staan op het punt een van de grootste ontdekkingen te doen in de geschiedenis van de mensheid; het eerste bewijs van buitenaards leven op Mars. Wanneer de bemanning bezig is met onderzoek blijken hun methoden onvoorziene consequenties te hebben.
star 6.4

Murder Mystery 2

2023

Murder Mystery 2

2023

star 6.4
Nick en Audrey Spitz, die nu privé-detectives zijn en hun eigen bureau beginnen, belanden in het midden van een internationaal onderzoek wanneer een vriend wordt ontvoerd.

keyboard_arrow_up