Beste Mysterie Films op Netflix

star 5.8

Heart of the Hunter

2024

Heart of the Hunter

2024

star 5.8
Een gepensioneerde huurmoordenaar komt weer in actie wanneer zijn vriend een gevaarlijke samenzwering ontdekt in het hart van de Zuid-Afrikaanse regering.
star 6.4

24 Jam Bersama Gaspar

2023

24 Jam Bersama Gaspar

2023

star 6.4
star 7.2

The Maze Runner

2014

The Maze Runner

2014

star 7.2
The Maze Runner, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van James Dashner, speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht in een gemeenschap van jonge mannen.
star 5.7

Deep Fear

2023

Deep Fear

2023

star 5.7
Naomi is een ervaren zeilster die op reis is door het Caribisch gebied om haar vriendje Jackson te ontmoeten. Ze schiet een zinkend schip te hulp met drie overlevenden. Het blijken drugssmokkelaars te zijn die Naomi dwingen om in het wrak te duiken en 850 kilo aan cocaïne terug te halen. Tot overmaat van ramp wordt het plan gedwarsboomd door razende, mens-etende tijgerhaaien die op het wrak zijn afgekomen.
star 5.6

Disquiet

2023

Disquiet

2023

star 5.6
Na een verschrikkelijk ongeval wordt Sam wakker in een afgelegen en mysterieus ziekenhuis. In plaats van dat hij hier geholpen wordt, lijkt het er juist op dat zich er duistere krachten in het ziekenhuis bevinden, die er alles aan doen dat hij nooit meer kan vertrekken. Sam stelt echter vast dat hij niet de enige gevangene is. Terwijl hij erachter probeert te komen wat dit precies voor een ziekenhuis is, ontmoet hij andere mensen die ook aan deze nachtmerrie willen ontsnappen.
star 7.6

Arrival

2016

Arrival

2016

star 7.6
Nadat buitenaardse wezens op de aarde landen, wordt een taalkundige gerekruteerd door de Amerikaanse overheid om de bedoelingen van de wezens te ontcijferen. Terwijl ze de taal van de wezens begint te begrijpen, krijgt ze te maken met een aantal flashbacks.
star 7.9

Gone Girl

2014

Gone Girl

2014

star 7.9
Nick en Amy Dunne staan op het punt om hun vijfde huwelijksjaar te vieren. De avond vóór hun jubileum begint Nick echter enige twijfels te krijgen over de stabiliteit van zijn huwelijk en gaat hij op bezoek bij zijn tweelingzus Margo voor advies.

Glass Onion: A Knives Out Mystery

2022

star 7
De wereldberoemde detective Benoit Blanc gaat naar Griekenland om de lagen van een mysterie rond een tech miljardair en zijn eclectische vriendengroep af te pellen.

Leave the World Behind

2023

star 6.5
Het familie-uitje naar een luxueus huurhuis neemt een onheilspellende wending wanneer een cyberaanval al hun apparaten uitschakelt en twee vreemden aan de deur verschijnen.
star 6.1

Alien: Covenant

2017

Alien: Covenant

2017

star 6.1
De bemanning van het kolonieschip Covenant is op weg naar een verre planeet aan de andere kant van de Melkweg. Ze ontdekken daar, wat zij denken, een onbekend paradijs, maar wat eigenlijk een duistere gevaarlijke wereld is. De enige bewoner blijkt de 'synthetische' David (Michael Fassbender) te zijn, een overlevende van de gedoemde Prometheus expeditie.

Insidious: The Red Door

2023

star 6.7
Om voorgoed van hun demonen af te komen moeten Josh en de inmiddels studerende Dalton dieper dan ooit Het Verder in. Daar worden ze geconfronteerd met het duistere verleden van hun familie en een reeks nieuwe, nog ergere verschrikkingen die achter de rode deur schuilen.
star 6.9

Wifelike

2022

Wifelike

2022

star 6.9
In de nabije toekomst jaagt de rouwende detective William op criminelen die kunstmatige mensen verhandelen op de zwarte markt. Een ondergronds verzet tracht een einde te maken aan de uitbuiting van kunstmatige intelligentie. Ze infiltreren William door de programmering van zijn metgezel Meredith te saboteren, zodat ze zich begint te gedragen als Williams overleden vrouw. Meredith begint haar realiteit in twijfel te trekken wanneer herinneringen aan een vorig leven beginnen op te duiken in een wereld waar niets is wat het lijkt.
star 7.8

Knives Out

2019

Knives Out

2019

star 7.8
Na de dood van misdaadromanschrijver Harlan Thrombey, vlak na zijn 85e verjaardag, wordt op mysterieuze wijze de gerenommeerde detective Benoit Blanc ingeschakeld om de waarheid boven tafel te krijgen. Van Harlans disfunctionele familie tot zijn toegewijde personeel, iedereen is een verdachte.
star 6.7

Scream

2022

Scream

2022

star 6.7
Vijfentwintig jaar nadat een reeks brute moorden het rustige stadje Woodsboro schokte, heeft een nieuwe moordenaar het Ghostface-masker opgezet en begint hij zich op een groep tieners te richten om geheimen uit het dodelijke verleden van de stad te doen herleven.
star 7.2

Midsommar

2019

Midsommar

2019

star 7.2
Dani trekt met haar vriend Christian naar een afgelegen dorp in Zweden. Tijdens hun verblijf komen ze tot de ontdekking dat de bewoners deelnemen aan een reeks bizarre en seizoensgebonden tradities. De recente overlijdens van de ouders van één van de twee protagonisten werpen een donker schaduw op de gebeurtenissen en zorgen voor een duister voorgevoel bij hun kind.

Insidious: The Last Key

2018

star 6.3
De film speelt zich af na de gebeurtenissen uit 'Insidious: Chapter 3'. Nadat Elise Rainier de familie Brenner heeft geholpen begint ze samen met Specs en Tucker een eigen bedrijf met de naam "Spectral Sightings".
star 7.4

Saw

2004

Saw

2004

star 7.4
Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer.
star 6.1

Allegiant

2016

Allegiant

2016

star 6.1
In The Divergent Series: Allegiant wagen Tris en Four zich in de wereld buiten het hek. Zij worden echter al snel in hechtenis genomen door een mysterieuze organisatie, die bekend staat als 'The Bureau of Genetic Welfare'.
star 6.2

Jigsaw

2017

Jigsaw

2017

star 6.2
Overal in de stad worden lijken gevonden, elk op gruwelijke wijze overleden. Al het onderzoek wijst op slechts een mogelijke dader: John Kramer. Dat terwijl die toch echt dood zou moeten zijn...

Along With the Gods: The Two Worlds

2017

star 8.1
Ja Hong is een doodnormale man die sterft. Kang Rim ("De Engel des Doods") is degene die Ja Hong vergezelt naar het hiernamaals. Hij krijgt de opdracht binnen 49 dagen 7 proeven te volbrengen.

keyboard_arrow_up