Beste Oorlog Films op Netflix

star 7.5

Fury

2014

Fury

2014

star 7.5
Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft een keiharde sergeant van het Amerikaanse leger, Wardaddy, de leiding over een vijfkoppige crew. In een Sherman tank genaamd Fury gaan de soldaten op een levensgevaarlijke missie in vijandig gebied.
star 5.5

फाइटर

2024

फाइटर

2024

star 5.5
Shamsher "Party" Pathania wil zijn levenslange droom waarmaken en voegt zich bij de luchtmacht. Daar staat hij voor enkele persoonlijke uitdagingen. Patty zal zijn grenzen moeten verleggen wil hij een ware held zijn voor zijn vaderland.
star 6.8

Allied

2016

Allied

2016

star 6.8
'Allied' volgt een Britse geheimagent, Max Vatan genaamd, die in 1942 op een gevaarlijke missie wordt gestuurd in Noord-Afrika. Daar ontmoet hij vervolgens een Franse verzetsstrijdster op vijandelijk gebied.
star 8.6

Schindler's List

1993

Schindler's List

1993

star 8.6
Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die echter tijdens het Nazi-regime besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.
star 8.2

Inglourious Basterds

2009

Inglourious Basterds

2009

star 8.2
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen.
star 7.3

13 Hours

2016

13 Hours

2016

star 7.3
Op 11 september 2012 wordt het Amerikaanse consulaat en een CIA-basis in Benghazi Libië aangevallen door terroristen. Zes leden van het beveiligingsteam vechten voor hun leven om de overige Amerikanen te beschermen.
star 7.4

Black Hawk Down

2001

Black Hawk Down

2001

star 7.4
Het waargebeurde verhaal van de slag om Mogadishu, de langste grondstrijd met Amerikaanse troepen sinds Vietnam. Een elite-team van 120 Amerikaanse militairen werd op 3 oktober 1993 in Mogadishu gedropt om 2 Somalische luitenanten te ontvoeren.

The Boy in the Striped Pyjamas

2008

star 7.8
Duitsland 1943. De achtjarige Bruno, het zoontje van een Nazi-commandant, verhuist met zijn familie naar een plek die ver weg is, waar niets te doen is en waar niemand is om mee te spelen. Tot hij op ontdekkingstocht gaat en het nabij gelegen concentratiekamp ontdekt. Er ontstaat een verboden vriendschap tussen Bruno en de Joodse Shmuel die gevangen zit in een het kamp. De twee zijn fysiek van elkaar gescheiden door een hek van prikkeldraad, maar hun vriendschap groeit en blijft niet zonder gevolgen.
star 6.7

Rambo

2008

Rambo

2008

star 6.7
Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoek naar de vermiste zendelingen.

Im Westen nichts Neues

2022

star 7.7
De 17-jarige Paul gaat in de Eerste Wereldoorlog naar het westfront, maar zijn enthousiasme maakt al vlug plaats voor de harde realiteit van het leven in de loopgraven.
star 7.1

Midway

2019

Midway

2019

star 7.1
De Amerikaanse marine weet zich te herstellen nadat de Japanners in december 1941 dachten de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor geheel tot zinken te hebben gebracht. Met hun overgebleven vliegdekschepen binden de Amerikanen in juni 1942 opnieuw de strijd aan, dit keer om het strategische eilandje Midway in de Stille Oceaan. Die slag om Midway wordt gezien als een van de meest belangrijke keerpunten in de Tweede Wereldoorlog waarin de Amerikanen, die sterk in de minderheid waren, door hun slimme tactiek bijna de gehele Japanse vloot tot zinken wist te brengen.
star 8.4

The Pianist

2002

The Pianist

2002

star 8.4
Op 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman voor de radio 'Nocturne in d-mineur' van Frédéric Chopin. Door het lawaai van de bombardementen kan hij zichzelf nauwelijks horen.
star 7.2

The King

2019

The King

2019

star 7.2
In de vroege 15e eeuw volgt de eigenzinnige prins Hal zijn vader Hendrik IV op als koning van Engeland. Hij moet de troon zien te beschermen tegen het Franse huis Valois in een periode van politieke onrust en veldslagen.
star 8

1917

2019

1917

2019

star 8
Tijdens de Eerste Wereldoorlog nemen de jonge, Britse soldaten Schofield en Blake deel aan een gevaarlijke missie. In een race tegen de klok proberen ze op vijandig terrein een boodschap te overhandigen die de levens van honderden soldaten, waaronder Blakes eigen broer, kan redden.

The Last Kingdom: Seven Kings Must Die

2023

star 7.3
Te midden van een gebroken koninkrijk vindt Uhtred van Bebbanburg nieuwe bondgenoten met wie hij de wapens opneemt tegen even nieuwe vijanden. Nu koning Edward is overleden, barst alweer een strijd los voor de troon. Ook erfgenamen claimen het felbegeerde zitje. Wanneer hij door een medestander om hulp wordt gevraagd, staat Uhtred voor een moeilijke keuze. Zet hij zijn dierbaren op de eerste plaats of wil hij voornamelijk zijn droom van een verenigd Engeland verwezenlijken?
star 7.8

Kaze Tachinu

2013

Kaze Tachinu

2013

star 7.8
Kaze Tachinu vertelt het verhaal over de legendarische Jiro Horikoshi, de man die Japanse gevechtsvliegtuigen ontwierp tijdens de Tweede Wereldoorlog.
star 8.1

Das Boot

1981

Das Boot

1981

star 8.1
Najaar 1941, La Rochelle aan de Franse kust: 50 Duitse militairen drinken zich zat en maken plezier in een Franse nachtclub. Voor hen kan dit de laatste keer zijn, aangezien ze de volgende morgen aan boord van een onderzeeër zullen gaan, om zo veel mogelijk vijandelijke schepen tot zinken te brengen.
star 6.3

Sniper: Ghost Shooter

2016

Sniper: Ghost Shooter

2016

star 6.3
De Amerikaanse sergeant en zijn team strijden tegen extremisten in het Midden-Oosten als de kolonel met een nieuwe missie komt in de Zwarte Zee. Als ze proberen om een gaspijpleiding in West-Europa te beschermen tegen terroristen, worden Amerikaanse scherpschutters meerdere malen doodgeschoten door een onbekende scherpschutter.
star 6.9

Tears of the Sun

2003

Tears of the Sun

2003

star 6.9
Special Navy Commander Waters heeft met zijn team een uiterst riskante missie te volbrengen in de jungle van Nigeria. Het lot van de Amerikaanse dokter Lena Kendricks, werkzaam bij Artsen Zonder Grenzen, aldaar ligt in hun handen wanneer het land verstrikt raakt in een bloederige burgeroorlog. De mooie Dr. Kendricks weigert echter de vluchtelingen achter te laten en is alleen bereid het gebied te verlaten wanneer Waters en zijn mannen "haar mensen" naar een veilige plaats dichtbij de grens brengen.
star 6.8

Outlaw King

2018

Outlaw King

2018

star 6.8
Schotland, 14e eeuw. Robert The Bruce is gekroond tot Koning van Schotland. Na een verrassingsaanval wordt hij echter verslagen en door de Engelse koning en zijn leger vogelvrij verklaard.

keyboard_arrow_up