Beste Muziek Films op Netflix

star 6.9

Rodeio Rock

2023

Rodeio Rock

2023

star 6.9
star 8.4

Whiplash

2014

Whiplash

2014

star 8.4
Andrew is een veelbelovende 19-jarige drummer die studeert aan een berucht conservatorium in Manhattan. Hij wil echter niet zo maar een muzikant zijn. Achtervolgd door de mislukte carrière van zijn vader, die schrijver was, en de angst dat het wel eens genetisch kan zijn, droomt hij ervan om de top te bereiken.
star 7.1

Sing

2016

Sing

2016

star 7.1
Buster Moon is een erg enthousiaste en optimistische koala die de eigenaar is van een slecht draaiend theater. Om zijn schulden af te lossen en de lege zalen te vullen, besluit hij om een grootse zangwedstrijd te organiseren. Buster weet nog net 1000 dollar bijeen te schrapen als prijzengeld voor de wedstrijd. Door een fout van zijn assistent, een oude hagedis, staat echter op de flyers dat er 100.000 dollar te winnen is.
star 8

Bohemian Rhapsody

2018

Bohemian Rhapsody

2018

star 8
Bohemian Rhapsody is een ode aan de legendarische rockband Queen, hun unieke muziek en hun buitengewone zanger en frontman Freddie Mercury. Freddie vocht tegen stereotypen, trotseerde conventies en groeide zo uit tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film vertelt niet alleen over de bliksemsnelle opkomst van de band, hun revolutionaire geluid en Freddie's solocarrière, maar ook over de hereniging en een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek.
star 7.1

Wil de krokodil

2022

Wil de krokodil

2022

star 7.1
Wanneer de familie Primm naar New York City verhuist, worstelt hun jonge zoon Josh om zich aan te passen aan zijn nieuwe school en vrienden. Dat verandert allemaal wanneer hij Lyle ontdekt, een zingende krokodil die houdt van baden, kaviaar en geweldige muziek. De twee worden snel vrienden, maar Lyle's bestaan wordt bedreigd door de kwaadaardige buurman dhr. Grumps. De Primms zullen moeten samenwerken met Lyle's charismatische eigenaar, Hector P. Valenti, om de wereld te laten zien dat familie uit de meest onverwachte hoek kan komen. En dat er uiteraard niets mis is met een grote zingende krokodil met een nog grotere persoonlijkheid.

Alvin en de Chipmunks II - The Squeakquel

2009

star 5.6
Dave wil de drie succesvolle eekhoorns Alvin, Simon, en Theodore naar school sturen. Wat Dave niet weet is dat de drie eekhoorns zich naast de mensen niet thuis voelen. Ondertussen, wordt Ian vrijgelaten uit de gevangenis en is op zoek naar dieren die goed kunnen zingen en dansen. Hij vindt drie Chipettes en kan niet wachten om hen beroemd te maken en zo wraak te nemen op de drie eekhoorns.

Alvin en de Chipmunks III - Chipwrecked

2011

star 5.7
Alvin, Simon, Theodore en de Chipettes maken een cruise, en zoals gebruikelijk veranderen ze het luxe cruiseschip in hun eigen speeltuin. Totdat ze 'schipbreuk' lijden en op een tropisch eiland belanden. Terwijl Dave Seville op zoek gaat naar zijn vermiste sterren, doen de Munks en de Chipettes waar ze goed in zijn: zingen, dansen en er een bende van maken. Maar op het eiland leeft ook een schipbreukeling, die niets onder doet voor Alvin en de Chipmunks. Samen met hun nieuwe vriendje beleven ze een doldwaas avontuur, vol verrassingen en wijze levenslessen.
star 6.4

Maestro

2023

Maestro

2023

star 6.4
Dit indrukwekkende liefdesverhaal gaat over de ingewikkelde, levenslange relatie tussen muzieklegende Leonard Bernstein en Felicia Montealegre Cohn Bernstein.
star 7.3

Rocketman

2019

Rocketman

2019

star 7.3
'Rocketman' vertelt het waargebeurde verhaal van Elton John. Elton besluit als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waarna hij vervolgens een muzikale samenwerking met Bernie Taupin aangaat.
star 6.9

A Beautiful Life

2023

A Beautiful Life

2023

star 6.9
Wanneer een jonge visser met een verborgen talent ontdekt wordt door een muziekproducent, moet hij beslissen of hij er klaar voor is om zich open te stellen voor sterrendom en liefde.
star 6.9

Step Up

2006

Step Up

2006

star 6.9
Tyler Gage is een jonge roekeloze straatcrimineel, die in een vicieuze cirkel van moeilijkheden terechtkomt, nadat hij en zijn vrienden een auditorium van een hogeschool voor beeldende kunsten aan diggelen geslagen hebben. Door de rechter wordt hij veroordeeld tot een taakstraf in de getroffen school. Hij wil eerst niets te maken hebben met de leerlingen. Tot hij een knappe danseres ontmoet die bereid is hem een kans te geven. Tegen alle verwachtingen in belandt Tyler in haar leefwereld en ontdekt dat hijzelf ook talenten heeft om te dansen.
star 7.5

The Dirt

2019

The Dirt

2019

star 7.5
In deze onverbloemde biopic gebaseerd op de bestseller van Mötley Crüe beleven vier misfits uit Los Angeles hoge pieken en diepe dalen als rockende supersterren.
star 7.6

Feel the Beat

2020

Feel the Beat

2020

star 7.6
Een zelfzuchtige danseres verpest een Broadway-auditie en keert tegen haar zin naar huis terug. Ze gaat een team jonge buitenbeentjes coachen voor een grote wedstrijd.

The Greatest Night in Pop

2024

star 8
In 1985 kwamen 46 muziekiconen, waaronder Lionel Richie, Michael Jackson, Bruce Springsteen, Cyndi Lauper, Diana Ross en Stevie Wonder, samen voor de meest met sterren bezaaide opnamesessie in de geschiedenis. Dit is het onvertelde verhaal van het legendarische mondiale popnummer ‘We Are the World’, dat bijna niet is gebeurd.
star 7.3

Moxie

2021

Moxie

2021

star 7.3
Een verlegen 16-jarige is de seksistische en giftige status quo op haar middelbare school beu. Ze vindt inspiratie in het rebelse verleden van haar moeder en publiceert anoniem een magazine. Dat ontketent een feministische revolutie op haar middelbare school.
star 6.9

Metal Lords

2022

Metal Lords

2022

star 6.9
Twee tieners willen op hun middelbare school een heavy metalband beginnen, maar zijn de enigen met een interesse in het genre. Terwijl ze op zoek zijn naar een basgitarist, stuiten ze op een getalenteerde celliste. Alle drie zullen ze hun geschillen opzij moeten zetten en samenwerken willen ze de Battle of the Bands-competitie winnen.
star 7.7

tick, tick... BOOM!

2021

tick, tick... BOOM!

2021

star 7.7
Jon, een aspirant-theatercomponist die in de bediening werkt, hoopt dat zijn volgende geschreven stuk 'Superbia' de volgende grote Amerikaanse musical wordt en zijn grote doorbraak is. Jon voelt de druk van zijn vriendin Susan, die het zat is om haar leven in de wacht te zetten voor hem. Ondertussen heeft zijn beste vriend zijn creatieve ambities opgegeven voor een goedbetaalde baan en gaat verhuizen.

keyboard_arrow_up