Beste Muziek Films op Netflix - Pagina 5

star 7

Britney vs. Spears

2021

Britney vs. Spears

2021

star 7
star 6.7

Stamping Ground

1971

Stamping Ground

1971

star 6.7
In navolging van Woodstock werd er ook in de Rotterdamse wijk Kralingen een driedaags popfestival georganiseerd. Ook hier ging veel mis. Zo kwamen er veel meer mensen dan verwacht en klom iedereen zonder te betalen over de hekken. Het grootste Europese festival tot dan toe was een feit. Met optredens van onder meer Pink Floyd, Jefferson Airplaine en Carlos Santana.

Emicida: AmarElo - É Tudo Pra Ontem

2020

star 8.7
Tussen scènes uit zijn concert in het vaak ontoegankelijke Theatro Municipal van São Paulo viert rapper en activist Emicida de rijke erfenis van de zwarte Braziliaanse cultuur.

Racionais: Das Ruas de São Paulo Pro Mundo

2022

star 8.4
Gewapend met muziek en een boodschap veranderde de invloedrijke hiphopgroep Racionais MC's straatpoëzie in een machtige beweging in Brazilië en daarbuiten.
star 5.2

BlackJack

1990

BlackJack

1990

star 5.2
star 6.9

The Disciple

2020

The Disciple

2020

star 6.9

Lewis Capaldi: How I'm Feeling Now

2023

star 7.5
Deze intieme, onthullende documentaire beschrijft Lewis Capaldi's metamorfose van een ambitieuze tiener met een viraal optreden tot de voor een Grammy genomineerde popster.
star 7.3

Io sono Mia

2019

Io sono Mia

2019

star 7.3
Een met een nogal overheersende man getrouwde onderwijzeres gaat met vakantie naar een eilandje waar de mannen zo mogelijk nog erger zijn. Feministische toeristen stimuleren haar doorbraak naar autonomie. Deze komt echter te laat voor een kreupele lesbienne die na haar vertrek zelfmoord pleegt.
star 6.1

Rude Boy

1980

Rude Boy

1980

star 6.1
Gefilmd als een fictionele documentaire, is deze iconische film het verhaal van punker Ray Gange, die zijn baan opgeeft in een West End sexshop om een roadie te worden voor de meest boeiende live band van het land: The Clash. Het volgt de band bij hun tour over alle delen van het land en de hoofdact zijn van het legendarische "Rock Against Racism Carnival" in Victoria Park, Londen; met daarbij toegang tot de repeteerruimtes en opnamestudio, terwijl ze bezig zijn met de opnamen van nummers voor hun tweede album "Give 'Em Enough Hope". Opgenomen tegen de achtergrond van de late zeventiger jaren in Groot-Brittannië, is Rude Boy veruit het beste document van de muziek en de attitude van die tijd.

Adam by Eve: A live in Animation

2022

star 7.1
Anime, liveaction en muziek van de vooruitstrevende artiest Eve komen samen in deze dromerige, sonische ervaring die is geïnspireerd op het verhaal van Adam en Eva.
star 6.9

Music Teacher

2018

Music Teacher

2018

star 6.9
star 4.5

Lisa dagli occhi blu

1969

Lisa dagli occhi blu

1969

star 4.5

How the Beatles Changed the World

2017

star 7.2
Het fascinerende verhaal van de culturele, sociale, spirituele en muzikale revolutie voortgebracht door de Beatles. De film vertelt over de impact die deze vier bandleden hadden, eerst in hun geboorteland Groot-Brittannië en kort daarna wereldwijd, en volgt hun pad van jonge subversieve naar tegenculturele helden. Door frisse, onthullende interviews met belangrijke medewerkers en een schat aan zelden gezien archiefmateriaal, presenteert deze documentaire een gedurfde nieuwe kijk op de belangrijkste band in de muziekgeschiedenis en hun blijvende invloed op de populaire cultuur.

keyboard_arrow_up