Beste Western Films op Netflix

star 6.8

Rango

2011

Rango

2011

star 6.8
Als een naamloze kameleon (Johnny Depp) uit zijn terrarium vrij komt, staat hij plots midden in de woestijn. Hij was zijn leventje tussen vier ramen toch al zat, maar wat nu? Een buidelrat stuurt hem op weg richting het stadje Dirt, ergens op de grens van beschaving. Daar doet de hagedis zich voor als Rango, een onverschrokken pistoolheld. Het stadje staat door gebrek aan water op het punt van uitdrogen. Het is aan Rango om Dirt van de ondergang te redden.
star 6.7

The Harder They Fall

2021

The Harder They Fall

2021

star 6.7
Nat Love wil wraak en slingert zich met zijn bende in het zadel om vijand Rufus Buck uit te schakelen, een meedogenloze misdaadbaas die net is bevrijd uit de gevangenis.
star 7.4

Legends of the Fall

1994

Legends of the Fall

1994

star 7.4
Nadat zijn vrouw hem in de steek gelaten heeft, blijft kolonel Ludlow, een oud cavalerieofficier, alleen achter in zijn afgelegen huis in Montana om zijn drie zonen op te voeden. Alfred, de oudste, is de meest redelijke. Hij heeft gevoel voor zaken en politiek.
star 7.9

Dances with Wolves

1990

Dances with Wolves

1990

star 7.9
Lt. John Dunbar wordt als held onthaald nadat hij per ongeluk de troepen van de Unie naar een overwinning leidt in de Amerikaanse burgeroorlog. Hij vraagt om een positie in het westen, maar hij vindt een verlaten plek.
star 7.7

The Hateful Eight

2015

The Hateful Eight

2015

star 7.7
Wyoming, enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog. Premiejager John Ruth is met een voortvluchtige, Daisy Domergue genaamd, op weg naar een dorpje dat luistert naar de naam Red Rock om haar voor het gerecht te slepen.
star 6.8

The Power of the Dog

2021

The Power of the Dog

2021

star 6.8
De vrijgezelle broers Phil en George Burbank zijn welgestelde landeigenaren uit Montana. De een is een geleerde alleskunner, de ander een stille werker, maar beiden hebben gemeen dat ze alom gerespecteerd worden. Na een incident dat tot de dood van de lokale arts leidt, groeien diens weduwe Rose en George naar elkaar toe. Het paar trouwt in het geheim waardoor de loyaliteit tussen de broers op de helling komt te staan.

The Quick and the Dead

1995

star 6.5
Ellen rijdt met een bepaalde reden het kleine en saaie prairie stadje Redemption binnen. Wanneer Ellen de plaatselijke saloon bezoekt wordt daar net de jaarlijkse schietwedstrijd 'Quick Draw' georganiseerd door de charismatische John Herod, die het voor het zeggen heeft Redemption.

The Ballad of Buster Scruggs

2018

star 7.2
Omnibusfilm verdeeld over zes hoofdstukken die allen verhalen over het Wilde Westen met de zingende cowboy Buster Scruggs als centrale figuur. In 'Near Algodones' komt een aspirant-bankovervaller lijnrecht tegenover een bankbediende te staan. 'Meal Ticket' volgt twee vermoeide rondreizende mannen.
star 5.2

The Ridiculous 6

2015

The Ridiculous 6

2015

star 5.2
Tommy 'White Knife' Stockburn (Adam Sandler) is een man die als weeskind is opgegroeid bij een indianenstam. Wanneer hij hoort dat zijn lang verloren vader is teruggekeerd, gaat hij op een avontuurlijke reis door het wilde westen. Dit doet hij samen met zijn vijf halfbroers, waarbij ze beter bekend zullen staan als 'the ridiculous six'.
star 7.3

True Grit

2010

True Grit

2010

star 7.3
De veertienjarige Mattie Ross is getuige van de wrede moord op haar vader. Ze wil wraak nemen op zijn moordenaar Tom Chaney en roept de hulp in van de schietgrage, dronken U.S. Marshall Rooster Cogburn. Ondanks zijn bezwaren zetten ze samen de jacht in op Chaney.
star 7

News of the World

2020

News of the World

2020

star 7
De nasleep van de Amerikaanse Burgeroorlog. Een nieuwslezer reist door de staat Texas om het nieuws over de turbulente gebeurtenissen van de oorlog te verspreiden. Onderweg komt hij in aanraking met een jong weesmeisje, wier ouders werden vermoord door een Indiaanse stam. Hij tracht vervolgens het meisje naar haar familie in San Antonio te brengen.
star 6.2

O Matador

2017

O Matador

2017

star 6.2
Het verhaal speelt zich af in Pernambuco, Brazilië in de jaren veertig. Shaggy wordt in de afgelegen wildernis door een bandiet opgevoed tot een gevreesde moordenaar. Hij belandt in een oorlog tussen schurken, een hebzuchtige landeigenaar en een soldaat die uit is op wraak.

Geronimo: An American Legend

1993

star 6.3
De legendarische Apachehoofdman Geronimo speelde jarenlang een kat- en muisspelletje met het federale Amerikaanse leger, tot hij en 34 medestrijders zich uiteindelijk op 5 september 1886 nabij de Mexicaanse grens overgaven. Bij de arrestatie van Geronimo waren liefst vijfduizend soldaten betrokken, zowat een vierde van de destijds beschikbare troepen. De strijd van Geronimo was een strijd voor het instandhoudend van de indiaanse cultuur...
star 6.2

Concrete Cowboy

2020

Concrete Cowboy

2020

star 6.2
Een rebelse tiener, die de zomer bij zijn vervreemde vader moet doorbrengen, vindt verwantschap in een hechte gemeenschap van zwarte cowboys in Philadelphia.

Una nuvola di polvere… un grido di morte… arriva Sartana

1970

star 6.4
Sartana helpt een gokker die beweert dat hij onterecht wordt beschuldigd van moord. Sartana bevrijdt hem en samen vluchten ze naar Mansfield, waar ze premiejagers en een slechte baas tegenover zich vinden. Dan komt Sartana er achter dat hij in de val is gelokt en dat kan hij natuurlijk niet op zich laten zitten.
star 6.4

Thar

2022

Thar

2022

star 6.4
star 6.4

Une corde, un Colt...

1969

Une corde, un Colt...

1969

star 6.4
Een familie van rijke landeigenaren en enkele ingehuurde moordenaars vermoorden een man om zijn land. Ze dwingen zijn vrouw om te kijken. Vol van haat huurt zij een cowboy in om eerst de familie af te persen en hen daarna te doden.

Il ritorno di Zanna Bianca

1974

star 6.2
Alaska, Yukon Territory, 1899. In het afgelegen Yukon Territory wordt goud gevonden en een goudkoorts lijkt het logische gevolg. Een aantal bandieten onder leiding van Beauty Smith wil echter de hard werkende goudzoekers hun goud ontnemen. Zij hebben echter geen rekening gehouden met de wolfhond 'White Fang'.
star 2.4

Eldorado

2012

Eldorado

2012

star 2.4
Een Blues Brothers tribute band gaat op pad om op te treden op het Eldorado festival. Als ze de stad naderen, ontmoeten ze de sadistische inwoners.
star 4.9

A Fistful of Lead

2018

A Fistful of Lead

2018

star 4.9
Een bende bandieten berooft een bank in een goudzoekersstadje. Ze beseffen al snel dat ze zijn bedrogen terwijl de sheriff de achtervolging inzet.

keyboard_arrow_up