Beste Western Films op Netflix

star 6.8

Rango

2011

Rango

2011

star 6.8
Als een naamloze kameleon (Johnny Depp) uit zijn terrarium vrij komt, staat hij plots midden in de woestijn. Hij was zijn leventje tussen vier ramen toch al zat, maar wat nu? Een buidelrat stuurt hem op weg richting het stadje Dirt, ergens op de grens van beschaving. Daar doet de hagedis zich voor als Rango, een onverschrokken pistoolheld. Het stadje staat door gebrek aan water op het punt van uitdrogen. Het is aan Rango om Dirt van de ondergang te redden.
star 6.7

The Harder They Fall

2021

The Harder They Fall

2021

star 6.7
Nat Love wil wraak en slingert zich met zijn bende in het zadel om vijand Rufus Buck uit te schakelen, een meedogenloze misdaadbaas die net is bevrijd uit de gevangenis.
star 8.2

Django Unchained

2012

Django Unchained

2012

star 8.2
Django Unchained speelt zich af in het zuiden van Amerika, twee jaar voor het uitbreken van de Amerikaanse Burgeroorlog. Django is een slaaf, wiens brute verleden hem in contact brengt met Dr. King Schultz, een Duitse premiejager.
star 6.8

The Power of the Dog

2021

The Power of the Dog

2021

star 6.8
De vrijgezelle broers Phil en George Burbank zijn welgestelde landeigenaren uit Montana. De een is een geleerde alleskunner, de ander een stille werker, maar beiden hebben gemeen dat ze alom gerespecteerd worden. Na een incident dat tot de dood van de lokale arts leidt, groeien diens weduwe Rose en George naar elkaar toe. Het paar trouwt in het geheim waardoor de loyaliteit tussen de broers op de helling komt te staan.
star 7.9

Dances with Wolves

1990

Dances with Wolves

1990

star 7.9
Lt. John Dunbar wordt als held onthaald nadat hij per ongeluk de troepen van de Unie naar een overwinning leidt in de Amerikaanse burgeroorlog. Hij vraagt om een positie in het westen, maar hij vindt een verlaten plek.
star 7.4

Legends of the Fall

1994

Legends of the Fall

1994

star 7.4
Nadat zijn vrouw hem in de steek gelaten heeft, blijft kolonel Ludlow, een oud cavalerieofficier, alleen achter in zijn afgelegen huis in Montana om zijn drie zonen op te voeden. Alfred, de oudste, is de meest redelijke. Hij heeft gevoel voor zaken en politiek.
star 5.1

The Ridiculous 6

2015

The Ridiculous 6

2015

star 5.1
Tommy 'White Knife' Stockburn (Adam Sandler) is een man die als weeskind is opgegroeid bij een indianenstam. Wanneer hij hoort dat zijn lang verloren vader is teruggekeerd, gaat hij op een avontuurlijke reis door het wilde westen. Dit doet hij samen met zijn vijf halfbroers, waarbij ze beter bekend zullen staan als 'the ridiculous six'.
star 7.7

The Hateful Eight

2015

The Hateful Eight

2015

star 7.7
Wyoming, enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog. Premiejager John Ruth is met een voortvluchtige, Daisy Domergue genaamd, op weg naar een dorpje dat luistert naar de naam Red Rock om haar voor het gerecht te slepen.

The Ballad of Buster Scruggs

2018

star 7.1
Omnibusfilm verdeeld over zes hoofdstukken die allen verhalen over het Wilde Westen met de zingende cowboy Buster Scruggs als centrale figuur. In 'Near Algodones' komt een aspirant-bankovervaller lijnrecht tegenover een bankbediende te staan. 'Meal Ticket' volgt twee vermoeide rondreizende mannen.
star 7.4

High Plains Drifter

1973

High Plains Drifter

1973

star 7.4
Een vreemdeling rijdt vanuit de hete woestijn een klein stadje in het Wilde Westen binnen. De mensen zijn bang voor hem en 3 mannen proberen hem te doden, maar zijn niet succesvol. Hij besluit toch maar te blijven en huurt een kamer.
star 7.3

True Grit

2010

True Grit

2010

star 7.3
De veertienjarige Mattie Ross is getuige van de wrede moord op haar vader. Ze wil wraak nemen op zijn moordenaar Tom Chaney en roept de hulp in van de schietgrage, dronken U.S. Marshall Rooster Cogburn. Ondanks zijn bezwaren zetten ze samen de jacht in op Chaney.

A Million Ways to Die in the West

2014

star 6
Het verhaal speelt zich af tijdens het Wilde Westen, een tijd waarin een man’s reputatie alles was. Albert, een schaapherder, raakt zijn aantrekkelijke vriendin kwijt nadat hij bang wordt tijdens een tweegevecht en zich terugtrekt uit het duel. Ontmoedigd door de gebeurtenis durft de laffe Albert zijn gezicht haast niet meer in het openbaar te vertonen.
star 6.3

The Missing

2003

The Missing

2003

star 6.3
New Mexico, 1886. Een vader keert terug naar zijn gezin, tientallen jaren nadat hij hen had verlaten om bij de Apaches te gaan leven. Het blijkt dat zijn vrouw al lang is overleden en dat zijn nu volwassen dochter geen enkel begrip of gevoel meer voor hem heeft.
star 6

American Outlaws

2001

American Outlaws

2001

star 6
Jesse James en zijn vrienden komen terug van de afgelopen oorlog en willen zich vestigen in het stadje Liberty. Daar blijkt dat, voor de aanleg van een spoorweg, men voor weinig geld de grond van de boeren wil kopen. Omdat deze niet toegeven, worden hun huizen in brand gestoken. Dat is het begin van een nieuwe oorlog, waarin de James-Younger bende er alles aan doet, om de bouw van de spoorweg tegen te gaan.
star 7

News of the World

2020

News of the World

2020

star 7
De nasleep van de Amerikaanse Burgeroorlog. Een nieuwslezer reist door de staat Texas om het nieuws over de turbulente gebeurtenissen van de oorlog te verspreiden. Onderweg komt hij in aanraking met een jong weesmeisje, wier ouders werden vermoord door een Indiaanse stam. Hij tracht vervolgens het meisje naar haar familie in San Antonio te brengen.
star 5.4

The Duel

2016

The Duel

2016

star 5.4
Het is 1887 en de alom gewaardeerde prediker Abraham Brant is een vooraanstaand persoon in het dorpje Mount Hermon, Texas. Overal waar hij gaat lijken dood en verderf hem achterna te gaan.

Geronimo: An American Legend

1993

star 6.3
De legendarische Apachehoofdman Geronimo speelde jarenlang een kat- en muisspelletje met het federale Amerikaanse leger, tot hij en 34 medestrijders zich uiteindelijk op 5 september 1886 nabij de Mexicaanse grens overgaven. Bij de arrestatie van Geronimo waren liefst vijfduizend soldaten betrokken, zowat een vierde van de destijds beschikbare troepen. De strijd van Geronimo was een strijd voor het instandhoudend van de indiaanse cultuur...
star 6.2

O Matador

2017

O Matador

2017

star 6.2
Het verhaal speelt zich af in Pernambuco, Brazilië in de jaren veertig. Shaggy wordt in de afgelegen wildernis door een bandiet opgevoed tot een gevreesde moordenaar. Hij belandt in een oorlog tussen schurken, een hebzuchtige landeigenaar en een soldaat die uit is op wraak.
star 6.3

Concrete Cowboy

2020

Concrete Cowboy

2020

star 6.3
Een rebelse tiener, die de zomer bij zijn vervreemde vader moet doorbrengen, vindt verwantschap in een hechte gemeenschap van zwarte cowboys in Philadelphia.
star 5.1

The Valdez Horses

1973

The Valdez Horses

1973

star 5.1
Valdez leeft eenvoudig en werkt hard; als er een jongeman genaamd Jamie langskomt, die op zoek is naar werk, moet de jongen zich eerst bewijzen alvorens hij de vriendschap wint van de zonderling en een vriend in hem vindt. Ondanks moeilijkheden met de plaatselijke sheriff en botsingen met de hooghartige Spaanse rancher Morell die de weidegronden omheint met prikkeldraad, ziet de toekomst er rooskleirig uit als flaf vader wordt van zijn eerste veulen. Dan komen er narigheden in de vorm van de bevallige en arrogante Catherine Morell, halfzuster van de gevaarlijkste vijand van Valdez.

keyboard_arrow_up