Beste Western Films op Netflix

star 7.5

The Revenant

2015

The Revenant

2015

star 7.5
The Revenant is een episch avontuur van één man over overleven en de buitengewone kracht van de menselijke geest. Diep in de Amerikaanse wildernis wordt jager Hugh Glass voor dood achtergelaten door John Fitzgerald, een onbetrouwbaar lid van zijn gezelschap. Met alleen zijn wil als wapen, begint Glass aan een meedogenloze missie. Hij moet zich een weg zien te banen door een levensgevaarlijke omgeving, en een strenge winter en onderling strijdende stammen overleven om wraak te kunnen nemen op Fitzgerald.
star 7.4

Legends of the Fall

1994

Legends of the Fall

1994

star 7.4
Nadat zijn vrouw hem in de steek gelaten heeft, blijft kolonel Ludlow, een oud cavalerieofficier, alleen achter in zijn afgelegen huis in Montana om zijn drie zonen op te voeden. Alfred, de oudste, is de meest redelijke. Hij heeft gevoel voor zaken en politiek.
star 7

Silverado

1985

Silverado

1985

star 7
New Mexico, 1880. De cowboy Emmett redt ene Paden, een man met een dubieus verleden, van een zekere dood in de woestijn. Samen komen ze net op tijd aan in het stadje Turley om Emmetts ter dood veroordeelde broer Jake uit de gevangenis te bevrijden.

The Ballad of Buster Scruggs

2018

star 7.1
Omnibusfilm verdeeld over zes hoofdstukken die allen verhalen over het Wilde Westen met de zingende cowboy Buster Scruggs als centrale figuur. In 'Near Algodones' komt een aspirant-bankovervaller lijnrecht tegenover een bankbediende te staan. 'Meal Ticket' volgt twee vermoeide rondreizende mannen.
star 5.2

The Ridiculous 6

2015

The Ridiculous 6

2015

star 5.2
Tommy 'White Knife' Stockburn (Adam Sandler) is een man die als weeskind is opgegroeid bij een indianenstam. Wanneer hij hoort dat zijn lang verloren vader is teruggekeerd, gaat hij op een avontuurlijke reis door het wilde westen. Dit doet hij samen met zijn vijf halfbroers, waarbij ze beter bekend zullen staan als 'the ridiculous six'.
star 6

American Outlaws

2001

American Outlaws

2001

star 6
Jesse James en zijn vrienden komen terug van de afgelopen oorlog en willen zich vestigen in het stadje Liberty. Daar blijkt dat, voor de aanleg van een spoorweg, men voor weinig geld de grond van de boeren wil kopen. Omdat deze niet toegeven, worden hun huizen in brand gestoken. Dat is het begin van een nieuwe oorlog, waarin de James-Younger bende er alles aan doet, om de bouw van de spoorweg tegen te gaan.
star 6.8

The Power of the Dog

2021

The Power of the Dog

2021

star 6.8
De vrijgezelle broers Phil en George Burbank zijn welgestelde landeigenaren uit Montana. De een is een geleerde alleskunner, de ander een stille werker, maar beiden hebben gemeen dat ze alom gerespecteerd worden. Na een incident dat tot de dood van de lokale arts leidt, groeien diens weduwe Rose en George naar elkaar toe. Het paar trouwt in het geheim waardoor de loyaliteit tussen de broers op de helling komt te staan.
star 6.7

The Harder They Fall

2021

The Harder They Fall

2021

star 6.7
Nat Love wil wraak en slingert zich met zijn bende in het zadel om vijand Rufus Buck uit te schakelen, een meedogenloze misdaadbaas die net is bevrijd uit de gevangenis.
star 5.6

Montana Story

2022

Montana Story

2022

star 5.6
Een broer en zus die van elkaar vervreemd zijn, keren terug naar de familieranch in Montana nadat hun vader in een coma is geraakt. Daar worden de twee geconfronteerd met hun traumatische familieverleden.
star 6.5

Young Guns II

1990

Young Guns II

1990

star 6.5
Samen met zijn oude makkers Doc en Chavez en drie nieuwe kompanen gaat Billy The Kid weer op pad. De tijden zijn echter veranderd en de boeren en grootgrondbezitters laten de macht van het geld spreken en trachten hun economische positie te bestendigen door schijnbaar fatsoen en politieke invloed. In dat wereldbeeld is er geen plaats voor avonturiers zoals Billy The Kid en zijn Regulatorbende.

Geronimo: An American Legend

1993

star 6.3
De legendarische Apachehoofdman Geronimo speelde jarenlang een kat- en muisspelletje met het federale Amerikaanse leger, tot hij en 34 medestrijders zich uiteindelijk op 5 september 1886 nabij de Mexicaanse grens overgaven. Bij de arrestatie van Geronimo waren liefst vijfduizend soldaten betrokken, zowat een vierde van de destijds beschikbare troepen. De strijd van Geronimo was een strijd voor het instandhoudend van de indiaanse cultuur...
star 7

News of the World

2020

News of the World

2020

star 7
De nasleep van de Amerikaanse Burgeroorlog. Een nieuwslezer reist door de staat Texas om het nieuws over de turbulente gebeurtenissen van de oorlog te verspreiden. Onderweg komt hij in aanraking met een jong weesmeisje, wier ouders werden vermoord door een Indiaanse stam. Hij tracht vervolgens het meisje naar haar familie in San Antonio te brengen.
star 6.1

O Matador

2017

O Matador

2017

star 6.1
In de jaren veertig wordt Shaggy in de afgelegen wildernis van Brazilië door een bandiet opgevoed tot een gevreesde moordenaar. Hij belandt in een oorlog tussen schurken, een hebzuchtige landeigenaar en een soldaat die uit is op wraak.
star 6.4

Une corde, un Colt...

1969

Une corde, un Colt...

1969

star 6.4
Een familie van rijke landeigenaren en enkele ingehuurde moordenaars vermoorden een man om zijn land. Ze dwingen zijn vrouw om te kijken. Vol van haat huurt zij een cowboy in om eerst de familie af te persen en hen daarna te doden.
star 6.1

Concrete Cowboy

2020

Concrete Cowboy

2020

star 6.1
Een rebelse tiener, die de zomer bij zijn vervreemde vader moet doorbrengen, vindt verwantschap in een hechte gemeenschap van zwarte cowboys in Philadelphia.

Una nuvola di polvere… un grido di morte… arriva Sartana

1970

star 6.1
Sartana helpt een gokker die beweert dat hij onterecht wordt beschuldigd van moord. Sartana bevrijdt hem en samen vluchten ze naar Mansfield, waar ze premiejagers en een slechte baas tegenover zich vinden. Dan komt Sartana er achter dat hij in de val is gelokt en dat kan hij natuurlijk niet op zich laten zitten.
star 2.4

Eldorado

2012

Eldorado

2012

star 2.4
Een Blues Brothers tribute band gaat op pad om op te treden op het Eldorado festival. Als ze de stad naderen, ontmoeten ze de sadistische inwoners.
star 5.5

Sonora

2019

Sonora

2019

star 5.5
star 4.8

A Fistful of Lead

2018

A Fistful of Lead

2018

star 4.8
Een bende bandieten berooft een bank in een goudzoekersstadje. Ze beseffen al snel dat ze zijn bedrogen terwijl de sheriff de achtervolging inzet.

My Heroes Were Cowboys

2021

star 6.2
De pijnlijke jeugd van Robin Wiltshire werd gered door westerns. Nu leeft hij op de grens van zijn dromen en traint hij de paarden waar hij van houdt voor het grote scherm.

keyboard_arrow_up