Beste Oorlog Films op Netflix - Pagina 3

star 5.7

Legionnaire

1998

Legionnaire

1998

star 5.7
Alain Lefevre (Jean-Claude Van Damme) is een Franse playboy die verliefd wordt op de vriendin van een gevaarlijke maffiabaas. Wanneer de maffiabaas achter hun verboden affaire komt, vlucht Alain voor zijn leven. In Noord-Afrika gaat hij in dienst bij het genadeloze Franse Vreemdelingenlegioen. Het Legioen staat onder commando van een gewelddadige officier en Alain moet zich zien te redden temidden van onbetrouwbare, agressieve collega's en de bloeddorstige guerilla's. Na zijn dienstijd wil hij terugkeren naar Parijs om de maffia aan te pakken. Maar het zover is, zal hij eerst de nodige overwinningen moeten behalen...
star 6.7

Mosul

2019

Mosul

2019

star 6.7
Een jonge politieagent wordt van de dood gered door een afvallige Iraakse militie, het Neneveh SWAT team. Hij sluit zich aan en vecht mee tegen ISIS, in een door oorlog verwoest Mosul. In de verwoeste straten, te midden van chaos en constant gevaar, vecht een klein team een verbeten strijd uit om hun familie en huizen te bevrijden van de terreurorganisatie ISIS. Er is haast bij want ISIS is bezig om de stad te ontvluchten.
star 7.3

Lion of the Desert

1981

Lion of the Desert

1981

star 7.3
In 1929 woedt de twintig-jarige oorlog tussen de Libische Bedoeïenen en Italiaanse koloniale bezetters nog in alle hevigheid. Drijvende kracht van de rebellen is de legendarische Omar Mukhtar, een leraar die zich verplicht zag revolutionair te worden omdat hij niet kan dulden dat zijn volk werd onderworpen aan een buitenlandse macht.
star 6.7

The Angel

2018

The Angel

2018

star 6.7
'The Angel' vertelt het waargebeurde verhaal over het leven van Ashraf Marwan. Ashraf was de schoonzoon van de Egyptische oud-president Gamal Nasser. Als spion van Israël wist hij cruciale informatie te vergaren die politiek verregaande gevolgen had.

Mijn beste vriendin Anne Frank

2021

star 6.7
Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen.

First They Killed My Father

2017

star 7.4
Een vijfjarig meisje begint aan een barre tocht om te overleven tijdens de plotselinge opkomst en het schrikbewind van de Rode Khmer in Cambodja.
star 6.7

Their Finest

2017

Their Finest

2017

star 6.7
De film vertelt het verhaal van een uiteenlopende groep mensen die samengebracht zijn in Norfolk om een Britse propagandafilm te maken. Een vergeten acteur uit het stomme film tijdperk, een copywriter van het Ministerie van Informatie, een kostuummaker van Madam Tussauds en een tot cateraar omgedoopte militair adviseur.
star 6.2

Father Soldier Son

2020

Father Soldier Son

2020

star 6.2
star 6.4

L'Armée du crime

2009

L'Armée du crime

2009

star 6.4
In het door de Duitsers bezette Parijs sluit de jonge dichter Missak Manouchian zich aan bij een jonge verzetsgroep. De groep bestaat uit jonge Joden, Armenen, Polen, Hongaren en andere nationaliteiten, vastbesloten de Duitsers en Franse collaborateurs aan te pakken. Ze voeren enkele geruchtmakende acties uit en worden al snel op de hielen gezeten door de politie. Deze probeert hen in een propaganda-poging via opgehangen posters neer te zetten als een bende criminelen, maar deze poging krijgt een averechts effect en bombardeert hen tot het heldendom.
star 6.5

Lakshya

2004

Lakshya

2004

star 6.5
Karan (Hrithik Roshan) is een gelukkige jongen met een heel relaxte houding over hoe dingen gaan in het leven. Zijn jeugdvriendin Romi (Preity Zinta) daarentegen is een moderne meid die gewoon zegt wat ze denkt. In een impuls besluit Karan om bij het leger te gaan en komt zo terecht bij de Indian Military Academy. Karan is vastbesloten om wat van zichzelf te maken en wil bewijzen dat hij het kan, ondanks wat zijn vader (Boman Irani) en vrienden hierover denken. Daar zal Karan door 'Major' Amitabh Bachan aan zeer zware fysieke testen onderworpen worden.

Saladin the Victorious

1963

star 7.1
De sultan van Egypte en Syrië begint ten tijde van de Kruistochten een campagne om Jeruzalem te heroveren.
star 7

The Cruel Sea

1953

The Cruel Sea

1953

star 7
Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt Kapitein Ericson aangesteld als bevelhebber van een Brits oologsschip dat andere schepen beschermt bij hun reis over de Atlantische Oceaan. Ericson is getraumatiseerd door de ervaring op zijn vorige schip waarbij hij veel manschappen verloor.
star 6.2

Hors la vie

1991

Hors la vie

1991

star 6.2
star 6.7

Sonny Boy

2011

Sonny Boy

2011

star 6.7
In de twintiger jaren ontmoet de jonge, uit Suriname afkomstige, Waldemar Nods in Nederland de oudere Rika van der Lans en ze worden verliefd. De tegenstellingen zouden bijna niet groter kunnen zijn: Waldemar zwart, Rika wit, 17 jaar leeftijdsverschil en bovendien is Rika al moeder van vier kinderen. Maar ze houden van elkaar en dan… blijkt Rika zwanger te zijn. Rika en Waldemar kiezen voor elkaar ondanks de hoge prijs die ze daarvoor moeten betalen. Ze krijgen een zoon, Waldy, hun eigen 'Sonny Boy'. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en wagen Waldemar en Rika hun leven om onderduikers te redden. Dat gaat echter niet zonder ingrijpende consequenties...
star 6.5

Legiony

2019

Legiony

2019

star 6.5
Een universeel verhaal over volwassenheid in moeilijke tijden, opgroeien in de gemeenschap. De grote geschiedenis is de achtergrond voor het liefdesverhaal dat zich op de voorgrond ontvouwt: Józek, een deserteur van het tsaristische leger die zich aansluit bij de opkomende legioenen, een inlichtingenagent voor de I Brigade en Women's Leage-lid - Ola, en Tadek, haar verloofde, een lid van het Shooting Team
star 6.4

Diên Biên Phu

1992

Diên Biên Phu

1992

star 6.4

La Vache et le Prisonnier

1959

star 6.7
De Tweede Wereldoorlog. Een Franse krijgsgevangene krijgt van de boerin van de hoeve in Duitsland waar hij tewerkgesteld is, een koe als vrijgeleide bij zijn ontsnappingspoging. De koe moet er voor zorgen dat de Duitsers geen achterdocht krijgen: het heeft er immers de schijn van dat hij het dier naar de weide brengt.
star 8

Virunga

2014

Virunga

2014

star 8
Het met een Oscar genomineerde verhaal van de rangers die hun leven riskeren om het kostbare nationaal park van Afrika en de bedreigde gorilla's die er leven, te redden.
star 7.4

The White Helmets

2016

The White Helmets

2016

star 7.4
Enkele vastberaden eerstehulp verleners riskeren hun leven om slachtoffers uit het puin te halen tijdens de dagelijkse aanvallen op burgers in Syrië. De vrijwillige hulpverleners van de White Helmets zijn na een bomaanslag altijd als eersten aanwezig om overlevenden onder het puin vandaan te halen: levensgevaarlijk, maar onmisbaar werk op de gevaarlijkste plaats ter wereld.
star 7.3

Went the Day Well?

1942

Went the Day Well?

1942

star 7.3

keyboard_arrow_up