Beste Mysterie Series op Netflix - Pagina 2

star 7.4

Dead Boy Detectives

2024

Dead Boy Detectives

2024

star 7.4
Twee tienergeesten werken samen met een helderziende om mysteries op te lossen voor hun bovennatuurlijke klanten, totdat een machtige heks hun plannen dwarsboomt.
star 6.3

I Dina Händer

2024

I Dina Händer

2024

star 6.3
De veertienjarige jongens Billy en Dogge zijn al hun hele leven beste vrienden. Wanneer ze gerekruteerd worden door een lokale gangster belanden ze op het verkeerde pad en uiteindelijk in de gewelddadige onderwereld en keren ze zich uiteindelijk zelfs tegen elkaar.
star 7.6

13 Reasons Why

2017

13 Reasons Why

2017

star 7.6
Clay Jensen is een jongeman die op een dag thuiskomt en een mysterieuze doos met z'n naam erop aantreft. De inhoud bestaat uit een stel cassettes waarop zijn klasgenoot Hannah Baker te horen is. Het lugubere aan het geheel is dat Hannah, op wie Clay overigens verliefd was, twee weken eerder zelfmoord heeft gepleegd. Op de cassettes legt ze uit dat ze dertien verschillende redenen had om haar leven te beëindigen.

The Haunting of Hill House

2018

star 8.1
In The Haunting of Hill House volgen we een familie die is opgegroeid in een duister huis op een heuvel en dat heeft nogal wat sporen nagelaten. De vloek van het huis hebben ze nooit helemaal van zich af kunnen schudden. Om af te rekenen met de demonen uit het verleden keren ze terug naar de plek des onheils. Dat doen ze niet alleen, want ze worden bijgestaan door een expert op het gebied van onverklaarbare fenomenen.
star 8.3

Black Mirror

2011

Black Mirror

2011

star 8.3
Black Mirror is een anthologie, vergelijkbaar met series als The Twilight Zone en Welcome to Paradox. Dit betekent dat de reeks bestaat uit een aaneenschakeling van uiteenlopende losse verhalen. Iedere aflevering speelt zich af op een andere locatie (of zelfs in een andere realiteit), met steeds weer nieuwe personages in de hoofdrol. De serie kent daarom ook geen vaste cast. Een terugkerend thema in alle afleveringen is de schaduwkant van de moderne technologie en sociale media. Aan iedere muur, op iedere tafel en in iedere broekzak vindt je tegenwoordig een 'zwarte spiegel': een smartphone, tablet of computer scherm. Technologieën die de afgelopen 10 jaar op alle fronten onze samenleving zijn gaan beheersen. Zoals Charlie Brooker het zelf omschrijft: "Waar gaat het allemaal naartoe? Als technologie drugs is - en zo voelt het - wat zijn dan de bijwerkingen?"
star 6.7

Beck

1999

Beck

1999

star 6.7
Beck is een nuchtere antiheld: hij doet zijn werk en voert gedwee uit wat zijn superieuren hem gebieden, zonder zich teveel aan hun ambities of beweegredenen toe storen. Een intelligente speurder, die goed kan luisteren en ongeëvenaard is in het maken van analyses. Hij is een meester in het afnemen van verhoren. Hij heeft een hekel aan politiek, slaapt slecht en heeft vaak last van zijn maag. Fysiek gezien is Beck geen atleet, maar zijn werk als inspecteur is doeltreffend en doortastend.

A Series of Unfortunate Events

2017

star 7.4
De bijzondere Baudelaire-weeskinderen worden zwaar op de proef gesteld, onder meer door de slechte graaf Olaf, als ze trachten oude familiegeheimen te ontrafelen.
star 6.2

Anthracite

2024

Anthracite

2024

star 6.2
Een oude moordzaak wordt heropend wanneer een journalist verdwijnt. Online speurwerk leidt zijn dochter naar een bergplaatsje dat wordt beheerst door een geheimzinnige sekte.
star 8.1

From

2022

From

2022

star 8.1
Jim en Tabitha Matthews worstelen in de nasleep van een persoonlijk tragedie. Samen met hun twee kinderen stranden ze tijdens een roadtrip met hun camper in een spookachtig stadje in Midden-Amerika. Het geheimzinnige stadje laat een ieder die het betreed niet meer gaan. Terwijl de onwillige bewoners vechten om een gevoel van normaliteit te behouden en een uitweg zoeken, moeten ze ook de bedreigingen van het omringende bos overleven - inclusief de angstaanjagende wezens die tevoorschijn komen als de zon ondergaat.
star 8.4

Dark

2017

Dark

2017

star 8.4
Dark is een familiesaga met een bovennatuurlijke twist. Dark is gesitueerd in een Duitse stad waar de verdwijning van twee jonge kinderen de relaties blootleggen van vier families. Terwijl de families op zoek zijn naar de kinderen, helpen ze elkaar om naar antwoorden te vissen. Wat ze zich niet konden indenken is dat het mysterie in verband staat met andere geheimen binnen het dorp.

Godzilla Singular Point

2021

star 7.1
Een student en een ingenieur zijn samengebracht door een mysterieus lied en leiden de strijd tegen een onvoorstelbare kracht die de wereld ten onder kan brengen.
star 7.5

Santa Clarita Diet

2017

Santa Clarita Diet

2017

star 7.5
Ze zijn gewone, getrouwde makelaars totdat zij een dramatische verandering doormaakt en beiden een weg vol dood en verderf inslaan. Op een goede manier.
star 7.9

Locke & Key

2020

Locke & Key

2020

star 7.9
Nadat hun vader onder mysterieuze omstandigheden is vermoord, verhuizen de overgebleven gezinsleden van de familie Locke -drie broers en zussen en hun moeder- naar hun voorouderlijk huis, Keyhouse. Ze ontdekken dat het vol staat met magische sleutels die mogelijk verband houden met de dood van hun vader. Terwijl de Locke-kinderen de verschillende sleutels en hun unieke krachten verkennen, ontwaakt een mysterieuze demon - die er alles aan doet om ze te stelen.
star 7.5

De hopeloze heks

2017

De hopeloze heks

2017

star 7.5
Brits-Canadese fictieserie over een stel vrouwelijke Harry Potters die in Cackle's Academy de nobele kunst van de hekserij gaan bestuderen. Gebaseerd op de boeken van Jill Murphy.
star 7.9

PLUTO

2023

PLUTO

2023

star 7.9
Wanneer de zeven meest geavanceerde robots van de wereld en hun menselijke bondgenoten een voor een worden vermoord, ontdekt inspecteur Gesicht al snel dat ook hij gevaar loopt.
star 7.1

van Helsing

2016

van Helsing

2016

star 7.1
Vanessa van Helsing, is de dochter van de gedoodverfde tegenstander van Dracula en beroemd vampierjager Abraham van Helsing. Ze ontwaakt, na vijf jaar lang te hebben geslapen, in een toekomst waar vampieren de wereld hebben overgenomen. Ook ontdekt ze, dat zij een unieke gave heeft over vampieren. Hierdoor is ze de laatste hoop voor de mensheid op een offensief om terug te krijgen wat verloren is gegaan.
star 6.7

Slasher

2016

Slasher

2016

star 6.7
In deze horrorserie richten losgeslagen seriemoordenaars een bloedbad aan en vechten hun volgende slachtoffers voor hun leven.
star 8

Élite

2018

Élite

2018

star 8
Élite gaat over drie tieners die naar Las Encinas gestuurd worden. Deze school staat in Spanje bekend als de beste en meest exclusieve van het land. Drie tieners die naar Las Encinas komen behoren echter niet tot de absolute elite, maar voor hen zit er niets anders op, nadat hun lokale school is verwoest door een aardbeving. De kinderen van rijke ouders zitten niet op de komst van dit drietal te wachten en dus barst er een hevige strijd los op Las Encinas. De confrontatie tussen de arme en de rijke studenten leidt uiteindelijk tot een moord.
star 7.2

Z Nation

2014

Z Nation

2014

star 7.2
Drie jaar nadat een zombievirus de Verenigde Staten verwoeste, moet een groep de enige bekende overlevende van New York naar Californië verhuizen waar het laatste functionerende virale lab wacht op zijn bloed. Zijn antilichamen zijn 's werelds laatste hoop op een vaccin. Echter bergt hij een donker geheim dat hen allemaal bedreigd.

keyboard_arrow_up