Beste Mysterie Series op Netflix

Law & Order: Special Victims Unit

1999

star 8
In het strafrechtsysteem worden seksuele delicten als bijzonder gruwelijk beschouwd. In New York City zijn de toegewijde rechercheurs die deze wrede misdrijven onderzoeken, lid van een elite-eenheid die bekend staat als de Special Victims Unit. Dit zijn hun verhalen.
star 7.9

Monk

2002

Monk

2002

star 7.9
Adrian Monk was ooit een rijzende ster bij de politie van San Francisco, legendarisch vanwege het gebruik van onconventionele middelen om de meest verbijsterende zaken van de politie op te lossen. Maar na de tragische (en nog steeds onopgeloste) moord op zijn vrouw Trudy ontwikkelde hij een extreem geval van obsessief-compulsieve stoornis. Nu hij als privéconsulent werkt, blijft Monk zaken op de meest onconventionele manieren onderzoeken.
star 7.3

3 Body Problem

2024

3 Body Problem

2024

star 7.3
Vijf briljante vrienden doen schokkende ontdekkingen over verschillende continenten en decennia terwijl de natuurwetten zich ontrafelen en de mensheid wordt bedreigd.
star 7.6

The Blacklist

2013

The Blacklist

2013

star 7.6
Raymond "Red" Reddington is één van de meest gezochte criminelen ter wereld. Op een dag geeft hij zich vrijwillig aan op het hoofdkantoor van de FBI. Hij beweert dat hij de politie wil helpen om alle gevaarlijke terroristen en misdadigers op zijn persoonlijke zwarte lijst onschadelijk te maken. Maar hij heeft een belangrijke voorwaarde: Red wil enkel spreken met Elizabeth Keen, een FBI-profiler zonder de minste ervaring...
star 8.6

House, M.D.

2004

House, M.D.

2004

star 8.6
House, M.D. gaat over Dr. Gregory House is een briljante arts die minachtend met zijn patiënten omgaat, maar ze wel van de meest mysterieuze ziekten geneest.
star 7.6

True Blood

2008

True Blood

2008

star 7.6
Vampieren zijn 'uit de kist' gekomen dankzij de ontwikkeling van synthetisch bloed door een Japans bedrijf. Mensen zijn voor vampieren nu niet langer nodig als voedselbron en de wereld probeert een balans te vinden in het samenleven van mensen en vampieren. De telepathische serveerster Sookie Stackhouse en de vampier Bill Compton ontmoeten elkaar in Bon Temps, Louisiana en worden op slag verliefd op elkaar.

CSI: Crime Scene Investigation

2000

star 7.6
De serie draait om een forensisch team in de stad Las Vegas. De taak van dit team is om verschillende misdrijven op te lossen. Dit kan een moord, verkrachting of een opzettelijke (woning)brand zijn. Het team stond de eerste acht seizoenen onder leiding van Gill Grissom, en sinds halverwege seizoen negen Catherine Willows (gespeeld door Marg Helgenberger). De huidige teamleider is DB Russel, een rol gespeeld door Ted Danson. Het team heeft een forensisch laboratorium tot zijn beschikking. Met behulp van bewijsmateriaal bestaande uit onder andere DNA, vingerafdrukken en het eventuele lijk moet het proberen uit te zoeken wie de dader is.
star 8.3

Gossip Girl

2007

Gossip Girl

2007

star 8.3
Gossip Girl is een Amerikaanse dramaserie uitgezonden op The CW. De serie wordt gezien als de opvolger van The O.C. en werd tevens door dezelfde makers gecreëerd. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van schrijfster Cecily von Ziegesar. Het doelpubliek van de serie is tieners en jongvolwassenen en gaat dan ook over een groep 16- en 17-jarigen die opgroeien in de bovenklasse van New York die geen geheim kunnen verbergen voor de meedogenloze blogger die altijd toekijkt.
star 7.8

Huize Herrie

2016

Huize Herrie

2016

star 7.8
Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om op te groeien in een groot gezin? De 11-jarige Lincoln Herrie heeft maar liefst 10 zussen en kan je er alles over vertellen!
star 8.6

Stranger Things

2016

Stranger Things

2016

star 8.6
Nadat een jongetje is verdwenen, komen in een stadje mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje.
star 8.3

Black Mirror

2011

Black Mirror

2011

star 8.3
Black Mirror is een anthologie, vergelijkbaar met series als The Twilight Zone en Welcome to Paradox. Dit betekent dat de reeks bestaat uit een aaneenschakeling van uiteenlopende losse verhalen. Iedere aflevering speelt zich af op een andere locatie (of zelfs in een andere realiteit), met steeds weer nieuwe personages in de hoofdrol. De serie kent daarom ook geen vaste cast. Een terugkerend thema in alle afleveringen is de schaduwkant van de moderne technologie en sociale media. Aan iedere muur, op iedere tafel en in iedere broekzak vindt je tegenwoordig een 'zwarte spiegel': een smartphone, tablet of computer scherm. Technologieën die de afgelopen 10 jaar op alle fronten onze samenleving zijn gaan beheersen. Zoals Charlie Brooker het zelf omschrijft: "Waar gaat het allemaal naartoe? Als technologie drugs is - en zo voelt het - wat zijn dan de bijwerkingen?"
star 8.5

Riverdale

2017

Riverdale

2017

star 8.5
Als een nieuw schooljaar begint is het stadje Riverdale nog niet bekomen van de recente dood van de populaire middelbare scholier Jason Blossom. Archie Andrews is een typische Amerikaanse tiener, maar sinds de zomervakantie beseft hij dat hij carrière wil maken in de muziek. Dit ondanks het plotselinge einde van de verboden relatie met de jonge muzieklerares, mevrouw Grundy, waardoor hij zonder mentor zit. Daarnaast blijkt Cheryl Blossom een geheim te bewaren over de mysterieuze dood van haar tweelingbroer Jason. Riverdale mag er dan uitzien als een slaperig stadje maar er loert gevaar om elke hoek.
star 8.5

Wednesday

2022

Wednesday

2022

star 8.5
Dit is het verhaal van Wednesday Addams als studente aan de Nevermore Academy waar ze poogt om haar opkomende paranormale gaven onder de knie te krijgen. Ondertussen probeert ze een monsterlijke moordpartij die de plaatselijke stad heeft geterroriseerd te dwarsbomen, en het bovennatuurlijke mysterie op te lossen waarin haar ouders 25 jaar geleden verwikkeld waren - en dat alles terwijl ze met haar nieuwe en zeer verwarde relaties in Nevermore moet omgaan

Star Trek: The Next Generation

1987

star 8.3
De serie begint in het jaar 2364, ongeveer een eeuw na Star Trek: The Originele serie. Starfleet heeft inmiddels een nieuwe U.S.S. Enterprise gebouwd: de Enterprise-D. Het schip staat onder het commando van de strenge kapitein Jean-Luc Picard. Andere bemanningsleden zijn o.a. de eerste officier William T. Riker, de Klingon Worf, de androïde Data, de blinde Geordi La Forge, de empathische Deanna Troi en de scheepsarts Beverly Crusher. Onderweg beleven ze allerlei avonturen, variërend van ontmoetingen met nieuwe rassen tot de ontdekking van een parallel universum.
star 8.1

The Bridge

2011

The Bridge

2011

star 8.1
De Zweedse en Deense politie worden gedwongen om samen te werken tijdens hun jacht op een moordenaar, nadat een lichaam op de brug van Malmö naar Kopenhagen wordt gevonden, wat een probleem in jurisdictie veroorzaakt.
star 7.7

Manifest

2018

Manifest

2018

star 7.7
Montego Air vlucht 828 is veilig geland na een nogal turbulent verlopen routinevlucht. Zowel de passagiers als de bemanningsleden zijn opgelucht wanneer ze de grond weer raken. Tijdens de paar uur die zij in de lucht hebben doorgebracht, is de rest van de wereld vijf jaar verder gekomen. Vrienden, geliefden en familieleden die de hoop hadden opgegeven en verder gingen met hun leven, worden nu geconfronteerd met het feit dat iedereen van vlucht 828 het vermeende ongeval overleefd heeft. De inzittenden van de vlucht krijgen een tweede kans, maar komen er al snel achter dat dit grote mysterie grote gevolgen heeft. Het lijkt erop dat zij voorbestemd zijn voor grootse dingen.
star 7.9

Locke & Key

2020

Locke & Key

2020

star 7.9
Nadat hun vader onder mysterieuze omstandigheden is vermoord, verhuizen de overgebleven gezinsleden van de familie Locke -drie broers en zussen en hun moeder- naar hun voorouderlijk huis, Keyhouse. Ze ontdekken dat het vol staat met magische sleutels die mogelijk verband houden met de dood van hun vader. Terwijl de Locke-kinderen de verschillende sleutels en hun unieke krachten verkennen, ontwaakt een mysterieuze demon - die er alles aan doet om ze te stelen.
star 7.1

van Helsing

2016

van Helsing

2016

star 7.1
Vanessa van Helsing, is de dochter van de gedoodverfde tegenstander van Dracula en beroemd vampierjager Abraham van Helsing. Ze ontwaakt, na vijf jaar lang te hebben geslapen, in een toekomst waar vampieren de wereld hebben overgenomen. Ook ontdekt ze, dat zij een unieke gave heeft over vampieren. Hierdoor is ze de laatste hoop voor de mensheid op een offensief om terug te krijgen wat verloren is gegaan.
star 6.7

Slasher

2016

Slasher

2016

star 6.7
In deze horrorserie richten losgeslagen seriemoordenaars een bloedbad aan en vechten hun volgende slachtoffers voor hun leven.

keyboard_arrow_up