Beste Mysterie Series op Netflix

Law & Order: Special Victims Unit

1999

star 7.9
In het strafrechtsysteem worden seksuele delicten als bijzonder gruwelijk beschouwd. In New York City zijn de toegewijde rechercheurs die deze wrede misdrijven onderzoeken, lid van een elite-eenheid die bekend staat als de Special Victims Unit. Dit zijn hun verhalen.

CSI: Crime Scene Investigation

2000

star 7.6
De serie draait om een forensisch team in de stad Las Vegas. De taak van dit team is om verschillende misdrijven op te lossen. Dit kan een moord, verkrachting of een opzettelijke (woning)brand zijn. Het team stond de eerste acht seizoenen onder leiding van Gill Grissom, en sinds halverwege seizoen negen Catherine Willows (gespeeld door Marg Helgenberger). De huidige teamleider is DB Russel, een rol gespeeld door Ted Danson. Het team heeft een forensisch laboratorium tot zijn beschikking. Met behulp van bewijsmateriaal bestaande uit onder andere DNA, vingerafdrukken en het eventuele lijk moet het proberen uit te zoeken wie de dader is.

Star Trek: The Next Generation

1987

star 8.3
De serie begint in het jaar 2364, ongeveer een eeuw na Star Trek: The Originele serie. Starfleet heeft inmiddels een nieuwe U.S.S. Enterprise gebouwd: de Enterprise-D. Het schip staat onder het commando van de strenge kapitein Jean-Luc Picard. Andere bemanningsleden zijn o.a. de eerste officier William T. Riker, de Klingon Worf, de androïde Data, de blinde Geordi La Forge, de empathische Deanna Troi en de scheepsarts Beverly Crusher. Onderweg beleven ze allerlei avonturen, variërend van ontmoetingen met nieuwe rassen tot de ontdekking van een parallel universum.
star 7.6

The Blacklist

2013

The Blacklist

2013

star 7.6
Raymond "Red" Reddington is één van de meest gezochte criminelen ter wereld. Op een dag geeft hij zich vrijwillig aan op het hoofdkantoor van de FBI. Hij beweert dat hij de politie wil helpen om alle gevaarlijke terroristen en misdadigers op zijn persoonlijke zwarte lijst onschadelijk te maken. Maar hij heeft een belangrijke voorwaarde: Red wil enkel spreken met Elizabeth Keen, een FBI-profiler zonder de minste ervaring...
star 8.2

Gossip Girl

2007

Gossip Girl

2007

star 8.2
Gossip Girl is een Amerikaanse dramaserie uitgezonden op The CW. De serie wordt gezien als de opvolger van The O.C. en werd tevens door dezelfde makers gecreëerd. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van schrijfster Cecily von Ziegesar. Het doelpubliek van de serie is tieners en jongvolwassenen en gaat dan ook over een groep 16- en 17-jarigen die opgroeien in de bovenklasse van New York die geen geheim kunnen verbergen voor de meedogenloze blogger die altijd toekijkt.
star 8.6

House, M.D.

2004

House, M.D.

2004

star 8.6
House, M.D. gaat over Dr. Gregory House is een briljante arts die minachtend met zijn patiënten omgaat, maar ze wel van de meest mysterieuze ziekten geneest.

How to Get Away with Murder

2014

star 7.9
Annalise Keating is een briljante strafrechtadvocate en professor in de rechten. Samen met vijf van haar studenten raakt ze betrokken bij een ongewone moordzaak.

Batman: The Animated Series

1992

star 8.5
Bruce Wayne belooft de moord op zijn ouders te wreken en wijdt zijn leven aan het uitroeien van de misdaad in Gotham City als de gemaskerde burgerwacht 'Batman'.
star 8.2

Dexter

2006

Dexter

2006

star 8.2
Dexter is een forensisch bloedspatten expert, werkend voor de Miami Metro Politie Afdeling. Hij is de steun en toeverlaat voor zijn zus en heeft een vaste vriendin met twee kinderen die gek op hem zijn. Daarnaast heeft Dexter een nogal actief 'nachtleven'. Strikt volgens een code, opgelegd door zijn stiefvader, Harry, jaagt Dexter op mensen die uit de handen van het rechtssysteem zijn geglipt en zorgt er zo voor dat ze nooit meer een tweede misdaad zullen begaan.
star 8.6

Stranger Things

2016

Stranger Things

2016

star 8.6
Nadat een jongetje is verdwenen, komen in een stadje mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje.
star 8.1

FROM

2022

FROM

2022

star 8.1
Jim en Tabitha Matthews worstelen in de nasleep van een persoonlijk tragedie. Samen met hun twee kinderen stranden ze tijdens een roadtrip met hun camper in een spookachtig stadje in Midden-Amerika. Het geheimzinnige stadje laat een ieder die het betreed niet meer gaan. Terwijl de onwillige bewoners vechten om een gevoel van normaliteit te behouden en een uitweg zoeken, moeten ze ook de bedreigingen van het omringende bos overleven - inclusief de angstaanjagende wezens die tevoorschijn komen als de zon ondergaat.
star 7.9

Monk

2002

Monk

2002

star 7.9
Adrian Monk was ooit een rijzende ster bij de politie van San Francisco, legendarisch vanwege het gebruik van onconventionele middelen om de meest verbijsterende zaken van de politie op te lossen. Maar na de tragische (en nog steeds onopgeloste) moord op zijn vrouw Trudy ontwikkelde hij een extreem geval van obsessief-compulsieve stoornis. Nu hij als privéconsulent werkt, blijft Monk zaken op de meest onconventionele manieren onderzoeken.

Scooby-Doo! Mystery Incorporated

2010

star 8.2
In deze bewerking van de stripklassieker, moeten Scooby-Doo, Shaggy en hun vrienden mysteries oplossen in een gehucht dat wordt opgeschud door bovennatuurlijke chaos.
star 7.8

Huize Herrie

2016

Huize Herrie

2016

star 7.8
Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om op te groeien in een groot gezin? De 11-jarige Lincoln Herrie heeft maar liefst 10 zussen en kan je er alles over vertellen!
star 7

Fatal Seduction

2023

Fatal Seduction

2023

star 7
Een getrouwde hoogleraar wordt meegesleept in een passionele affaire met een jongere man. Dit brengt een reeks tragedies en verraad aan het licht van haar naasten.
star 7.2

Master of the House

2024

Master of the House

2024

star 7.2
Na de dood van hun patriarch, die zijn diamantenimperium achterlaat - en de huishoudster met wie hij onlangs getrouwd is - komt een familie in een machtsstrijd terecht.
star 8

Élite

2018

Élite

2018

star 8
Élite gaat over drie tieners die naar Las Encinas gestuurd worden. Deze school staat in Spanje bekend als de beste en meest exclusieve van het land. Drie tieners die naar Las Encinas komen behoren echter niet tot de absolute elite, maar voor hen zit er niets anders op, nadat hun lokale school is verwoest door een aardbeving. De kinderen van rijke ouders zitten niet op de komst van dit drietal te wachten en dus barst er een hevige strijd los op Las Encinas. De confrontatie tussen de arme en de rijke studenten leidt uiteindelijk tot een moord.
star 8.5

Riverdale

2017

Riverdale

2017

star 8.5
Als een nieuw schooljaar begint is het stadje Riverdale nog niet bekomen van de recente dood van de populaire middelbare scholier Jason Blossom. Archie Andrews is een typische Amerikaanse tiener, maar sinds de zomervakantie beseft hij dat hij carrière wil maken in de muziek. Dit ondanks het plotselinge einde van de verboden relatie met de jonge muzieklerares, mevrouw Grundy, waardoor hij zonder mentor zit. Daarnaast blijkt Cheryl Blossom een geheim te bewaren over de mysterieuze dood van haar tweelingbroer Jason. Riverdale mag er dan uitzien als een slaperig stadje maar er loert gevaar om elke hoek.
star 8.4

Dark

2017

Dark

2017

star 8.4
Als een kind vermist wordt, gaan vier families verwoed op zoek naar antwoorden. Ze ontrafelen een schokkend mysterie dat zich uitstrekt over drie generaties.
star 7.9

Psych

2006

Psych

2006

star 7.9

keyboard_arrow_up