Top 10 beste feel-good films nu op Netflix

Het is al moeilijk genoeg om een goede film te vinden om op Netflix te bekijken, maar het kan extra moeilijk zijn om echte feel-good film te vinden om op Netflix te bekijken. Soms heb je gewoon een opkikker nodig, en de juiste film op het juiste moment kan wonderen doen om je humeur te verbeteren. Dat is de kracht van verhalen vertellen, vooral op schaal van speelfilmlengte, en Netflix ontbreekt niet aan films waar je blij van wordt zonder kwaliteit te verzaken.

Hieronder hebben we een samengestelde lijst samengesteld met de allerbeste vrolijke films die je op Netflix kunt bekijken, van komedies tot blockbusters tot weinig geziene indies. Dus stop het eindeloze zoeken en laat ons de lijst voor jouw maken.

Kate & Leopold

Voordat hij Logan of Ford tegen Ferrari of Walk the Line maakte, drukte filmmaker Jams Mangold zijn stempel op het romcom-genre met de geweldige film Kate & Leopold uit 2001. Het verhaal begint in 1876, waar Leopold (Hugh Jackman), His Grace de 3e hertog van Albany, een amateurfysicus uit de 21e eeuw tegenkomt. Hij volgt de natuurkundige en reist per ongeluk naar het jaar 2001, waar hij worstelt om de veranderde wereld te verwerken en valt voor een cynische en ambitieuze vrouw gespeeld door Meg Ryan. Gelijke delen charmant en slim, dit is een echt goed gemaakte romcom die een beetje verloren is gegaan in de tijd.

Always Be My Maybe

Netflix bracht de romcom op een grote manier terug met Set It Up uit 2018 en de inspanning van Beyond Always My My van de streamingdienst uit 2019 is even charmant en heerlijk. Mede geschreven door en met in de hoofdrol Randall Park en Ali Wong, volgt de film een paar tiener beste vrienden die sindsdien uit elkaar zijn gedreven en op volwassen leeftijd weer samen worden geduwd, ook al hebben hun levens heel verschillende paden gevolgd. Park en Wong zijn samen dynamiet en de film heeft tijd nodig om te ademen met een aantal snelle dramatische sequenties. Het ontbreekt ook niet aan scene-stealers, want Michelle Buteau is een giller en Keanu Reeves bewijst eens te meer dat zijn talent geen grenzen kent. Kort gezegd: deze film zal je gegarandeerd in een goed humeur brengen.

Step Brothers

Step Brothers is een komisch meesterwerk. Terwijl de film werd gecombineerd met andere bro-centrische komedies uit het midden van de jaren 2000, was de tijd goed voor de hilarische verhandeling van filmmaker Adam McKay over onvolgroeide adolescentie. Will Ferrell en John C. Reilly spelen twee volwassen mannen die nog bij hun alleenstaande ouders wonen en die gedwongen worden samen te gaan wonen als hun ouders trouwen. Ferrell en Reilly spelen alles alsof ze brutale pre-tieners zijn, en het resultaat is een van de grappigste films ooit gemaakt. Elk komisch decorstuk werkt als gangbusters, en de hele ondersteunende cast schittert, want dit voelt echt als een teaminspanning. Bovendien is de score van componist Jon Brion echt fantastisch, verhelderend materiaal dat in verkeerde handen had kunnen zijn … nou ja, een komedie uit 2010 van Will Ferrell.

Hook

Terwijl Hook kritisch werd uitgelachen toen het in 1991 in de bioscoop verscheen, met kritiek op de tamme aanpak die Steven Spielberg ertoe bracht om direct all-in te gaan op terreur met Jurassic Park uit 1993, was de film eigenlijk een enorm succes … voor kinderen. Spielberg grijpt hier iets speciaals aan in zijn hervertelling van het Peter Pan-verhaal, en hoewel het moeilijk is om een ​​vinger op te leggen – velen beweren nog steeds dat het een van Spielbergs ergste films is – is de impact die het had op een hele generatie kinderen onmiskenbaar. Robin Williams speelt een volwassen Peter Pan die al zijn tijd in Neverland is vergeten, totdat Captain Hook (Dustin Hoffman) zijn kinderen steelt en Peter dwingt terug te gaan. Het is een worsteling, aangezien Peter elke schijn van magie probeert te ontkennen, en in feite is dit een verhaal over opnieuw contact maken met je innerlijke kind. Misschien is dat waarom het zo goed werkt voor kinderen. Nou dat en het geweldige productieontwerp dat Neverland op een levendige manier tot leven brengt. Bekijk deze met je kinderen en ze zullen niet teleurgesteld zijn. Het is ook een van de beste scores van John Williams.

Set It Up

Als je op zoek bent naar een charmante romantische komedie, maar niet voor de zoveelste keer iets van een vorig decennium wilt herhalen, moet je zeker de charmante Set It Up van Claire Scanlon eens bekijken. De plot volgt twee belegerde assistenten (Zoey Deutch en Glen Powell) die besloten hun bazen op te richten (respectievelijk Lucy Liu en Taye Diggs) om gewoon wat kostbare vrije tijd weg te halen van hun veeleisende banen. Met al hun plannen beginnen ze echter voor elkaar te vallen. Je kunt de romcom-beats van een mijl afstand zien komen, maar ze zijn zo goed en zo effectief gedaan dat je het niet erg vindt. Bovendien sist de film dankzij de uitstekende uitvoeringen van de oogverblindende Deutch en Powell, die Meg Ryan en Tom Hanks van de streaminggeneratie zouden moeten zijn.

To All the Boys I’ve Loved Before

Als je op zoek bent naar een leuke, lieve YA-romance om je dag op te fleuren, zul je het op Netflix niet veel beter doen dan To All the Boys Ive Loved Before. Gebaseerd op de roman van Jenny Han, volgt het verhaal Lara Jean (Lana Condor), een tiener wiens ergste nachtmerries zich voordoen wanneer vijf brieven die ze naar haar geheime verliefdheden schreef, zonder haar medeweten worden verzonden. Wanneer ze wordt geconfronteerd met haar oude verliefdheid Peter (Noah Centineo), is ze bang dat het haar huidige verliefdheid Josh (Israel Broussard) in de weg kan staan, dus besluiten Lara Jean en Peter om een relatie te faken zodat ze kunnen krijgen met wie ze echt willen zijn met. Natuurlijk, doen alsof ze samen zijn, begint echte gevoelens tussen de twee te creëren. De film is een genot van begin tot eind, en laat je een tijd herbeleven waarin wie je “leuk vond” het belangrijkste ter wereld was, maar zonder een van de trauma’s die de middelbare school met zich meebrengt.

Frances Ha

Terwijl Noah Baumbach in de indiescene uitbrak met films als Kicking and Screaming en The Squid and the Whale, ging zijn carrière met de film Frances Ha uit 2012 een nieuwe, vreugdevollere fase in. Deze 86 minuten durende zwart-wit verrukking is in feite een stervoertuig voor Greta Gerwig, die ook het script mede schreef en een 27-jarige danser speelt die in Brooklyn woont en gedwongen wordt een nieuwe plek te vinden om te wonen, en dus wordt gedwongen haar leven bij elkaar te krijgen. Dit is geen bijzonder plotgestuurde film, maar slaagt in plaats daarvan meer op Gerwig’s oneindige charme en Baumbach’s vluchtige, intieme stijl. Het is een heerlijk stukje eigenzinnigheid dat knaagt aan twintig ennui zonder zichzelf te serieus te nemen of aanmatigend twee te worden. Het is lief, leuk en scherp en Gerwig is een genot.

The Edge of Seventeen

Als het gaat om het coming-of-age-genre, wordt het traditioneel verteld vanuit een mannelijk perspectief. Dat is wat The Edge of Seventeen zo verfrissend maakt. In deze hilarische en oprechte R-rated komedie schittert Hailee Steinfeld als een middelbare scholier die op brutaal eerlijke wijze de ups en downs van het tienerleven ervaart. Ze sluit een hechte vriendschap met een leraar, gespeeld door Woody Harrelson, die haar raadpleegt via problemen met vrienden, jongens en familie. Het is net zo lief als smerig, maar wat Edge of Seventeen zo opvallend maakt – buiten Steinfeld’s geweldige prestaties – is hoe levensecht het allemaal voelt. De angst. Het zelfbewustzijn. Het belang van dit alles. The Edge of Seventeen is een juweel van een film.

Hot Rod

Als je in de stemming bent voor iets geks – en ik bedoel ongelooflijk stom – kun je niet fout gaan met Hot Rod. Deze komedie uit 2007 is eigenlijk de eerste film van The Lonely Island, aangezien Andy Samberg, Akiva Schaffer en Jorma Taccone dit bestaande project zwaar herschreven om er hun eigen project van te maken. Samberg schittert als een ambitieuze stuntman die met zijn vrienden rondrent en droomt van het uitvoeren van super coole stunts. Dat is het. Dat is het verhaal. En het is hilarisch. De film heeft een knipoog naar komedies uit de jaren 80 zonder een parodie te worden, en je kunt de wortels van de kenmerkende stijl van The Lonely Island overal zien.

Wine Country

Als je op zoek bent naar een luchtig, gemakkelijke komedie, ga dan naar Wine Country. Hoewel het regiedebuut van Amy Poehler misschien niet de meest thematisch bevredigende of luchtdichte komedie is, is het een solide inspanning vol met genoeg gelach en een geweldige dosis hart. Deze film heeft een terugkerend thema van feelgood-vibes overal. De film is geïnspireerd op een echte reis die de castleden en echte vrienden hebben gemaakt om de 50e verjaardag van Dratch te vieren, waarin hun vriendschap werd blootgelegd. De acteurs spelen slechts een beetje overdreven versies van zichzelf, dus een deel van het plezier is om te zien hoe de dynamiek tussen deze SNL-alums echt is. Dit is een heel gemakkelijk horloge, vooral als je op zoek bent naar iets om samen met vrienden (en wijn) op vrijdag- of zaterdagavond in te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *