De 15 beste horror series nu op Netflix

Op zoek naar een goede Netflix horror series? Soms willen we een horrorfilm, maar soms willen we veel horror, en als je op zoek bent naar die binge-watch spanning, is er niets beters dan een goede horror serie.

Gelukkig heeft Netflix een behoorlijk indrukwekkende bibliotheek met enge series, van klassiekers als The Twilight Zone tot moderne kijkers als American Horror Story. Natuurlijk, als bloemlezingen niet jouw ding zijn, maak je geen zorgen! Er zijn horrorkomedies zoals Ash vs Evil Dead en Santa Clarita Diet, ronduit enge drama’s zoals Penny Dreadful en Bates Motel, en natuurlijk ieders favoriete nostalgische binge, Stranger Things. En als je op zoek bent naar de nieuwste en beste in waterkoeler-horrorconversaties, zorg dan dat je The Haunting of Hill House bovenaan je lijst zet.

Kingdom

Het wachten is voorbij, seizoen 2 wordt gestreamd en Kingdom blijft een van de beste horrorshows op Netflix. Het ambitieuze Zuid-Koreaanse horror-drama gaat terug naar het Korea van de 16e eeuw, waar koninklijke machinaties een virale pandemie van de ondoden ontmoeten. De serie is episch van opzet en organiseert enorme gevechtsscènes te midden van het opvallende landschap, en als periodedrama biedt Kingdom een unieke kijk op het zombiedrama rijk aan koninklijke politiek, klassenstrijd en een zwaardzwaaiend leger tegen de legioenen van ondood. Om nog maar te zwijgen over een zeer welkome esthetische en tonale verandering van tempo naar het veelgebruikte genre. Kom voor de hordes zombies, blijf voor de absoluut meedogenloze koningin (die Cersei een vlucht voor haar geld geeft); hoe dan ook, Kingdom is horror TV niet te missen.

Castlevania

Het is donker, het is bloederig en het is gewelddadig. Castlevania doet er alles aan om te slagen in wat weliswaar een van de meest geliefde videogames en mythologieën van de moderne tijd is. Het eerste seizoen introduceert Vlad Tepes, ook bekend als Dracula, en zijn motivatie om oorlog te voeren tegen de mensheid. Het vormt ook het trio Trevor Belmont, Alucard en Sypha Belnades, die in toekomstige conflicten tegenover de gevreesde graaf zullen optreden. En nu is het een goed moment om Castlevania opnieuw te bezoeken of in te halen sinds seizoen 3 net is aangekomen!

Dead Set

Met een magere reeks van vijf afleveringen voelt de E4-miniserie van Charlie Brooker een beetje meer als een uitgewerkte (woordspeling bedoelde) zombiefilm dan als een echte tv-serie, maar Dead Set vindt een perfecte balans tussen de twee mediums met een runtime die niet gehaast aanvoelt, en ook niet welkom is. Voordat Brooker internationale bekendheid kreeg voor Black Mirror (en voordat The Walking Dead in zijn eentje het zombiegenre domineerde), bewees hij zijn talent voor moordende concepten met Dead Set – een zombie-apocalyps-drama dat zich afspeelt op de uithaalavond in het Big Brother-huis. Dat unieke uitkijkpunt stelt Brooker in staat om een ​​verfrissende draai te geven aan de zombie-apocalyps (samen met de rennende zombies die al in de vroege jaren razend waren), niet anders dan de concept-zware benadering van George Romero om het genre voortdurend opnieuw uit te vinden. Hoewel de thematische gevoeligheden van Brooker stevig geworteld zijn in de karaktergestuurde actie van de klassieke zombiefilm, maken hij en regisseur Yann Demange (’71) vrolijk gebruik van de Big Brother-invalshoek voor elk slim set-stuk dat de moeite waard is. Geleid door uitstekende uitvoeringen van Jamie Winstone en Riz Ahmed uit de vroege carrière, en met een van de meest gemene momenten van lafheid op het scherm die ik ooit heb gezien, is Dead Set een echte old-school zombiefilm door middel van miniseries met een vleugje Brooker’s talent voor uitgesproken moderne verschrikkingen.

Marianne

De Franstalige serie Marianne kwam eind 2019 uit het niets om de broek absoluut af te schrikken van iedereen die er op stuitte. Victoire Du Bois schittert als Emma, een beroemde horrorschrijver die haar verhalen baseerde op een gruwelijke figuur genaamd Marrianne die haar kwelde in haar kinderdromen. Wanneer Marianne weer voor haar verschijnt, keert Emma terug naar haar geboorteplaats en vervagen de grenzen tussen realiteit en fictie op echt angstaanjagende manieren. Marianne gebruikt veel bekende trucjes uit het paranormale horrorspelboek – opgezwollen monden en gretige figuren zijn een grote factor – maar ze zijn zo goed uitgevoerd dat ze direct inspelen op die viscerale reactie die ze in de eerste plaats zo populair maakte. Marianne kan brutaal zijn, het kan mooi zijn, en het vult zich in tal van personages met een hoge inzet te midden van de spoken, maar het belangrijkste is dat het legitiem eng en verontrustend is, waardoor heksen enger worden dan ze sinds Anjelica Huston is afgepeld van haar gezicht.

The Haunting of Hill House

Hush and Gerald’s Game-filmmaker Mike Flanagan levert zijn meest ambitieuze Netflix-project tot nu toe (en dat zegt echt iets als je het hebt over iemand die Gerald’s Game met succes heeft aangepast) met The Haunting of Hill House. Geïnspireerd door het baanbrekende spookverhaal van Shirley Jackson, draagt ​​de serie bijna niets van Jackson’s verhaal over (hoewel af en toe te veel van haar proza) en richt het zich in plaats daarvan op het spookachtige leven van de vernietigende Crain-familie. Stuiterend heen en weer tussen de zomer die de Crain doorbrachten in het titulaire spookhuis en de jaren van verdriet en familietrauma die ze in de nasleep moesten doorstaan. Flanagan heeft in eerdere werken bewezen dat hij een talent heeft voor schokkende beelden en goed gecomponeerde schrikken, maar zijn grote succes in The Haunting of Hill House is de manier waarop hij de schrik verbindt in een rijk, met elkaar verweven verhaal over een familiegevoel met tragedie. Onder leiding van een spectaculair ensemble, wisselt de serie tussen emotionele openbaring en momenten van horror die je rillingen over het hele lichaam geven. Het is de meest ontroerende en eerlijke weergave van sterfelijkheid en verdriet aan deze kant van Six Feet Under, maar het zal je nog veel meer nachtmerries bezorgen.

Ash vs. Evil Dead

Je vroeg om meer Ash, baby en jongen, snap je het! De Starz-serie Ash vs. Evil Dead is gemaakt door Ivan Raimi, Sam Raimi en Tom Spezialy en pikt samen met Bruce Campbell’s kettingzaag zwaaiende koning van groovy, Ash Williams, 30 jaar na de gebeurtenissen in de originele films op. Tot ieders verbazing is hij de zelfgeobsedeerde doodslag met een cadeau voor de dames (en het aantrekken van de ondoden) dat hij de laatste keer was dat we hem zagen. Nadat hij per ongeluk (opnieuw) een aantal kwaadaardige geesten heeft opgeroepen, staat Ash tegenover de krachten van het kwaad met twee nieuwe vrienden aan zijn zijde (Dana DeLorenzo en Ray Santiago) en een onverschrokken onderzoeker aan zijn staart (Lucy Lawless). Ash vs. Evil Dead loopt een fantastische grens tussen de duidelijke toon van de films en de eisen van het seriële formaat, waarbij Raimi’s unieke stijlen worden geëerd zonder eraan verplicht te worden en de wereld te openen met inventief, verontrustend en altijd met bloed doordrenkt van de Evil Dead.

Penny Dreadful

Van The League of Extraordinary Gentlemen terug tot Abbot en Costello en Bobby Pickett’s onsterfelijke lied, monsterpuree is al tientallen jaren populair, maar ze zijn zelden gemaakt met zo’n toewijding en volmaakte stijl als John Logan’s Penny Dreadful. De Showtime-serie voor drie seizoenen neemt de kenmerkende personages – Dorian Gray, de Wolfman, Dr. Frankenstein en zijn monster (en zijn bruid), Dracula en het lot – en herontdekt hun verweven relaties in Victoriaans Engeland. Gemaakt met een diepe liefde voor gotische gruwelen, herinnert Penny Dreadful zich wat zo weinig mensen doen: dat deze monsters geboren zijn uit literaire klassiekers en dat ze het verdienen serieus genomen te worden. Logan betoont hen dat respect en duikt diep in de psychologische littekens en bovennatuurlijke plagen die hun leven achtervolgen, ze samenbrengen en uit elkaar halen. Die liefde voor de personages wordt op het scherm vertaald met allround uitzonderlijke uitvoeringen van Josh Hartnett, Rory Kinnear en met name de onvergelijkbare Eva Green, en een flair voor rijke, decadente stijl in de trotse traditie van Grand Guignol.

Santa Clarita Diet

Gemaakt door de geest achter de tragisch kortstondige Better off Ted, Santa Clarita Diet is een lachwekkende grappige gekke komedie verankerd door moordende komische uitvoeringen van Drew Barrymore en Timothy Olyphant, maar laat je niet misleiden, want dit horror komedie druipt ook in bloed, lichaamsdelen en gal elke aflevering. Victor Fresco leunt in die niet-beoordeelde Netflix-vrijheid en serveert een aantal ernstig gestoorde beelden in zijn zombiekomedie, met een langzaam ontvouwende mythologie die daarbij past, maar hij verliest nooit het hart van de serie uit het oog (en niet alleen de nog steeds kloppende harten verscheurd uit de kisten van Shiela’s slachtoffers). Onder de bloedspatten en rauwe komedie is Santa Clarita Diet een van de beste familiekomedies op tv, met het soort ondersteunend huwelijk waar de meeste mensen voor zouden doden.

Chilling Adventures of Sabrina

Een duistere nieuwe draai aan het geliefde strip- / tv-icoon uit de jaren 90, Sabrina the Teenage Witch, Chilling Adventures of Sabrina trekt uit de recente stripverloop en verbeeldt Sabrina opnieuw als een rechtvaardige halfmens geboren in een verstikkende, Satan-aanbiddende coven. Hoewel het tienerdrama niet altijd landt (vooral als het gaat om de menselijke helft van de serie), maar wanneer Chilling Adventures zich toespitst op The Academy of Unseen Arts en de instellingen van zijn krachtigste heksen en heksenmeesters, gaat het over in weelderig , fascinerend gebied met verrassend scherpe inzichten over geloof, kerk en hoe ze kunnen worden verwrongen in verouderde controlesystemen. Bovendien is er een stoere magische kat. Dus weet je; verkocht.

The Twilight Zone

Zelfs als je nog nooit een aflevering van The Twilight Zone hebt gezien, ken je waarschijnlijk het thema – doo-doo doo-doo, je hoort het nu meteen – en de intro, Rod Serling, sigaret in de hand, die ons verwelkomt in zijn onnavolgbare stem in “een dimensie zo groot als ruimte en zo tijdloos als oneindig.” Maar dat waren niet alleen woorden; wat The Twilight Zone tot zo’n tijdloos wonder maakt, is de enorme variëteit van de urenlange verhalen. De show kan filosofisch zijn (“The Eye of the Beholder”), grappig (“Cavender Is Coming”), verontrustend relevant (“The Monsters Are Due on Maple Street”), of gewoon ronduit angstaanjagend (“The Masks”) . Schakel elke willekeurige aflevering in en je komt waarschijnlijk op een iconisch moment terecht – die gebroken bril in de apocalyps, dat buitenaardse boek dat niet is wat het lijkt, William Shatner vecht met een gremlin 20.000 voet in de lucht – maar jij ‘ het is net zo waarschijnlijk een verborgen juweeltje te vinden om je botten te rammelen, net als voor iedereen die het in 1964 ving. De Twilight Zone deed knotsgekke anthologie horror en sci-fi voordat American Horror Story zelfs een twinkeling was in het oog van Ryan Murphy , en het is nog steeds de gouden standaard om een ​​reden.

Black Summer

AZ Nation spin-off in concept alleen, Netflix’s Black Summer verlaat het kamp ten gunste van de beproefde overlevingsangst van het zombiegenre, en hoewel de serie niet altijd consistent is in kwaliteit, heeft de serie een aantal geïnspireerde scènes met een aantal van de beste zombie-actie in jaren. Jamie King speelt Rose, een vrouw die wanhopig op zoek is naar haar dochter in de zich uitbreidende zombie-epidemie, maar de serie gedijt op wisselende perspectieven en introduceert een ensemble van personages die zelden worden heldhaftig of betoverd. Integendeel, ze zijn vaak verbijsterend, razend dom, en hoewel dat voor sommigen een dealbreaker kan zijn, kan het een verfrissend eerlijke weergave zijn van hoe volkomen onvoorbereid de gemiddelde persoon is voor een apocalyptische nachtmerrie.

You

De Lifetime-serie werd Netflix-origineel You is een merkwaardige cocktail van genres. Gebaseerd op de gemengde archetypen van romantiek en thrillers met een gestage onderstroom van donkere humor, ga je ook af en toe recht in horror met een aantal angstaanjagende onthullingen. En de engste truc van allemaal? Je laten vallen voor of voelen voor de moorddadige Joe Goldberg (Penn Badgley), ongeacht hoeveel gruwelijke daden hij doet. Die ongebruikelijke mix zorgt voor enkele van de meest verslavende binge-watching sensaties die je op Netflix zult vinden.

American Horror Story

American Horror Story is een klassiek zeepachtig melodrama met een verwrongen horrorinfusie waar ik zo dol op ben. Als een verhaal vertoont American Horror Story de neiging te haperen, met de nadruk op de ‘horror’ boven het ‘verhaal’, maar als spektakel levert het altijd op. Het is onvermijdelijk dat elk seizoen een gekke pastiche van horrortradities verzint, waardoor vertrouwde tropen veranderen in losgeslagen en soms ronduit kinky verhalen over terreur. Dan is er het geniale concept: een wisselende groep acteurs die elk seizoen opnieuw wordt uitgevonden terwijl ze in nieuwe tijdsperioden en subgenres wonen. Echt geweldige acteurs als Sarah Paulson, Angela Basset en Kathy Bates keren keer op keer terug naar Murphy’s gekke werelden omdat ze zulke ongebruikelijke kant-en-klare rollen mogen spelen, en het is duidelijk hoeveel plezier ze hebben om het te doen. Maar misschien wel de grootste van alle prestaties van American Horror Story – het schonk ons de heropleving van Jessica Lange. Iedereen begroet de Allerhoogste.

Black Mirror

Het Amerikaanse publiek was een beetje laat voor de Channel 4 anthologiereeks, maar toen Netflix de eerste zes afleveringen van Black Mirror voor streaming uitbracht, verloor het internet collectief zijn geest over de donkere, verontrustende draai van Charlie Brooker aan de hedendaagse cultuur. Black Mirror, vaak beschreven als een moderne Twilight Zone, pakt onderwerpen als politiek, technologie, roem en verdriet aan door de lens van genre-fictie, wat leidt tot op zichzelf staande afleveringen die meeslepend, angstaanjagend, verscheurend en af ​​en toe weerzinwekkend zijn (Kijkend naar jou, Het volkslied). Een vleugje Kurt Vonnegut, een scheutje William Gibson, en ja, een vleugje The Twilight Zone, Black Mirror is zijn eigen beest helemaal, maar net als de beste sci-fi, rammelt het je percepties en wil je meer. En nu, met gloednieuwe afleveringen die exclusief voor Netflix zijn geproduceerd, is er nog meer Black Mirror om van te genieten, inclusief enkele van de beste afleveringen tot nu toe (kijk niet verder dan USS Callister voor een heel speciaal type technofobie waarvan je nooit wist dat je het had). Veel plezier met het bespreken van uw favoriete afleveringen met uw vrienden.

iZombie

Losjes gebaseerd op de strip van Chris Roberson en Michael Allred, schittert iZombie Rose McIver als Liz, een medische bewoner met de perfecte baan, perfecte verloofde en perfect leven, die het allemaal op een avond verliest wanneer ze in een zombie is veranderd. Maar dit is geen Walking Dead-situatie. Haar haar is misschien krijtwit en haar hart klopt misschien maar twee keer per minuut, maar ze kan nog steeds lopen, praten, acteren, denken en voelen als een mens – zolang ze zich regelmatig voedt met menselijke hersenen. Het goede nieuws is dat Liz haar medische graad gebruikt om een baan te vinden in het plaatselijke mortuarium waar ze regelmatig wordt bevoorraad. Slecht nieuws is dat ze tijdelijk de herinneringen, persoonlijkheid en vaardigheden van iedereen die ze eet erft, waardoor ze de geur krijgt van een reeks moorden die worden gepleegd door een aantal minder moreel gezonde zombies. Ze werkt onder het mom van een helderziende en gebruikt haar visioenen om samen te werken met een lokale detective (Malcolm Goodwin) om de moorden op te lossen en haar nieuwe leven een gevoel van doel te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *