Nederlandse Films op Netflix - Pagina 8

star 6.8

Max

1994

Max

1994

star 6.8
Max de Keukeleire heeft het niet echt onder de knie met een opgroeiende dochter van zestien jaar, Sofie. Dat Max ook zijn ellende ziet met zijn vader is niet onoverkomelijk. Max heeft nog niet veel geluk gehad: zijn vrouw Yasmine is verongelukt toen ze de dakgoot wilde schilderen en zijn hobby (Latijns - Amerikaans tango) loopt daardoor ook niet van een leien dakje. Hij is verplicht om een halfuur te dansen met zijn dansleraar Carlos en dan met zijn makkelijkste partner: de oude kapstok. Dan komt Annie Brockaert in zijn leven op een ongelofelijke wijze. Max denkt dat er wordt ingebroken in de dansschool en gaat op onderzoek. Hij glijdt van het dak en ziet zo de danspresentaties van deze dame. Dit verandert zijn leven. Ze wordt Max' danspartner en ze mogen deelnemen aan het tangokampioenschap.

Congreso Anyway

1993

Deze merkwaardige beelden tonen een conferentie in Barcelona in 1993, waarbij sprekers als Frank Gehry baanbrekende ideeën in architectuur bespreken.
star 5

De Zevende Hemel

1993

De Zevende Hemel

1993

star 5
Samuel wordt, onder meer wegens zijn geklungel in bed, door zijn vriendin de laan uitgestuurd. Zelf aan lager wal geraakt, redt hij een meisje op het nippertje van de zelfmoord en maakt haar wijs dat hij haar - geslachtsloze - engelbewaarder is. Samuel wordt verliefd op haar en de rol die hij zichzelf heeft opgelegd, brengt hem in een moeilijk parket, tot hij uiteindelijk ontdekt dat het meisje in feite zelf een engelbewaarster is, die werd uitgestuurd om hém te helpen uit zijn postamoureuze depressie,...
star 4

Boerenpsalm

1989

Boerenpsalm

1989

star 4
Boer Wortel is al zijn hele leven lang slachtoffer van de ene tegenslag na de ander. Desondanks vindt hij steeds de kracht om opnieuw op te staan en de vreugde in het leven terug te vinden. Terwijl hij zich door al deze ellende heen slaat beitelt hij lustig verder aan een houten beeld van Jezus, een meesterwerk in wording.
star 6.6

Hector

1987

Hector

1987

star 6.6
Hector is voor een behandeling tegen de pokken in een weeshuis gebracht door zijn ouders. Ze zijn hem nooit komen ophalen. 35 jaar later woont hij nog altijd in het weeshuis, omgeven door kinderen, zijn speelkameraadjes. Tot een vergeten tante zich herinnert dat hij bestaat. Ze komt hem halen om mee in de bakkerij van haar man, Achiel, te werken. Hector toont zijn kwaliteiten aan de hand van onverwachte uitvindingen. Zo helpt hij Jos, de zoon van Achiel, zijn droom waar te maken om wielerkampioen te worden. Hectors goede en kinderlijke humor overwint elke weerstand en voert zijn hele entourage mee op het pad van het succes. Van nu af aan kan hij de liefde leren kennen.
star 6.1

Crazy Love

1987

Crazy Love

1987

star 6.1
We zien drie fases uit het leven van Harry Voss, "een mens op zoek naar liefde". In 1955 leert de twaalfjarige Harry zijn seksualiteit te verkennen onder leiding van zijn oudere vriend Stan. In 1962 is Harry een adolescent die te lijden heeft aan een zware vorm van acne, waardoor zijn succes bij de meisjes enigszins uitblijft. Tenslotte zien we in 1975 hoe Harry, nu aan de zelfkant van de samenleving, de liefde vindt voor zijn "Prinses", die helaas al is overleden.
star 4.3

Springen

1986

Springen

1986

star 4.3
Het bejaardentehuis Sempa Vivax is niets te gek om de oude dag plezierig te maken. Een nabootsing van een Derde Wereldoorlog is maar één van de festiviteiten. Het is dan ook de laatste rustplaats van rijke en excentrieke mensen. Als een politicus een plaatsje wil, zien ze een mogelijkheid de dreigende onteigening af te weren. De directeur ziet wel wat in de kleindochter van de politicus.
star 5.8

Het gezin van Paemel

1986

Het gezin van Paemel

1986

star 5.8
Vader Van Paemel is boer op de hoeve van baron de Wilde. Tijdens een mondaine jachtpartij op het landgoed van de baron wordt de zachtaardige Désiré Van Paemel zo zwaar gekwetst dat hij invalide blijft.

De leeuw van Vlaanderen

1985

star 6.2
In het begin van de 14de eeuw staat Vlaanderen onder Franse voogdij. In West-Vlaanderen zijn hiertegen opstanden ontstaan. Vooraanstaande Fransen komen de oude graaf van Vlaanderen vragen zich naar de Franse koning te begeven en zich te onderwerpen. Hij vertrekt en wordt gearresteerd. Wanneer kort daarna Fillips De Schone een bezoek brengt aan Brugge, wordt hij maar koel ontvangen. De bevolking wordt opgehitst door de oude deken van de weversgilde, Pieter De Coninck, en ook Jan Breydel laat zich niet onbetuigd. Intussen oefent de Franse edelman Jacques de Chatillon een waar schrikbewind uit in Brugge. De opstandelingen verlaten de stad. Franse soldaten vergrijpen zich aan de achtergebleven families: de moord op moeder, de broer en de zus van Jan Breydel gooit olie op het vuur. De Vlamingen nemen wraak op de Fransen. Als koning Filips dat verneemt, stuurt hij een leger naar Vlaanderen om de rebellie de kop in te drukken. De Vlamingen verzamelen zich en wachten de strijd af.
star 5.8

Wildschut

1985

Wildschut

1985

star 5.8
Jim en Charlie zijn twee gangsters die op de vlucht zijn. Ze duiken onder op de hoeve van de familie Deleye, die Wildschut heet. Ze voeren daar een schrikbewind over de hele familie. Inmiddels heeft de politiechef een tip gekregen, dat de criminelen in de buurt zijn gezien. Hij denkt meteen aan Wildschut, maar zijn eerste bezoek levert niets op. Hij blijft echter terugkomen wat de spanningen behoorlijk op doen lopen.
star 6.5

Brussels by Night

1983

Brussels by Night

1983

star 6.5
Een bekroond scenario en een opgemerkt regiedebuut van voormalig rockjournalist Marc Didden, onderscheiden met de prijs voor het beste debuut op het festival van San Sebastian. Brussels by Night werd door de generatie van tachtig onthaald als de eerste stadsfilm, een film die zijn inspiratie put uit een contemporaine tijdsgeest en niet in de klassiekers van de Vlaamse literatuur. Didden volgt de moordenaar Max op zijn nachtelijke zwerftocht door Brussel. Hij ontmoet drie personages, die zich aandienen als klankbord voor zijn gevoelens van ontreddering: een oude werkmakker, het barmeisje Alice en de Marokkaanse trambestuurder Abdel. De ontmoetingen leiden tot een desastreuze finale aan het hellend vlak van Ronquières.
star 4.7

Zaman

1983

Zaman

1983

star 4.7
Zaman, een geharde flik van de stedelijke opsporingsdienst, heeft niet alleen moeilijkheden op professioneel vlak maar ook op familiaal vlak. In een poging de problemen op het thuisfront te vergeten, stort hij zich op zijn werk. De zaken lopen echter anders dan Zaman had gehoopt: hij krijgt een nieuwe partner toegewezen en verliest daardoor zijn greep op het onderzoek. Bovendien wordt zijn nieuwe collega verwond door enkele criminelen na een beoordelingsfout van hem. Zaman beseft dat hij zich moet herpakken en besluit de zaken anders aan te pakken. In een nieuw onderzoek tracht hij dan ook niet alleen de kleine garnalen maar ook de "grote vis" binnen te halen.
star 6

Brugge, Die Stille

1981

Brugge, Die Stille

1981

star 6
Hugues Viane is een burgerlijke, streng opgevoede man van veertig, die in Brugge treurend wandelingen maakt, terugdenkend aan zijn overleden jonge vrouw Blanche. Daar ziet hij de jonge danseres Jeanne Marchal, een danseres die sprekend op zijn gestorven echtgenote lijkt. Hij laat haar wonen in het lege huis van zijn ouders, schenkt haar een halsketting van zijn echtgenote, maar mijdt haar vervolgens met perioden, in die houding gesterkt door het negatief advies van zijn biechtvader en de afkeuring van Rosalie, zijn huishoudster.

Het einde van de reis

1981

star 1
Maria, een gescheiden vrouw van veertig, worstelt met levensangsten sinds haar oudste dochter de deur uit is. Ze tracht haar vitaliteit te herwinnen in haar relatie met haar jongste dochter van 13, maar deze begint zich steeds zelfstandiger te gedragen. Wanneer Maria op een dag een brief ontvangt waarin haar oudste dochter haar terugkeer aankondigt, bereidt de hele familie zich hierop voor.

Hellegat

1980

Hellegat

1980

star 5

Pallieter

1975

Pallieter

1975

star 5
star 3.5

Verbrande Brug

1977

Verbrande Brug

1977

star 3.5
star 5.2

Mira

1971

Mira

1971

star 5.2
De moderne tijd klopt op de deur van het conservatieve gehucht De Waterhoek. Er wordt hard gewerkt aan een brug over de Schelde maar de bewoners van De Waterhoek zijn dik tevreden met hun oude veerpont en willen al die nieuwigheden helemaal niet. Onder leiding van Deken Broeke groeit het verzet dat een dieptepunt bereikt wanneer zijn zoon Lander met drie kameraden de landmeter en zijn collega’s te grazen neemt waarbij twee van hen verdrinken. Lander ontloopt zijn straf niet en het wordt De Waterhoek duidelijk dat er geen weg terug is. We zien hoe het vrije meisje Mira aanpapt met ingenieur Maurice Rondeau, belast met de bouw van de brug. Ook andere leden van de hechte gemeenschap veranderen hun houding ten aanzien van de vooruitgang. Sieper, een schoonzoon van Broeke, regelt zelfs vijftig arbeiders voor de bouw. Gebaseerd op Stijn Streuvels' roman De Teleurgang van de Waterhoek.

keyboard_arrow_up